Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Uino

Uino

18.12.2010

Pidennysten hoito

Monet teistä on kysyny paljon hiuspidennysten hoidosta ja ajattelin tässä kertoa tärkeimpiä asioita.
Pidennystekniikoita on monia, enkä itse ole moneen niistä perehtynyt, mutta palautetta olen sitten tuttava piiristä kuullut. Jotkut repivät paljon hiusta, jotkut eivät miltein lainkaan. Sinetin ovat hiuksille aika kova pala ja muutamalla tutulla niitä ollut, niitä pois ottaessa on paljon omaa hiusta lähtenyt, kyllä, jokaisella lähtee päivässä 100 hiusta. Mutta olen itse sinettejä poistellut ja kerran yhdeltä naiselta lähti miltein jokaisesta kohdasta kaikki hiukset mistä sinetti riippui..
 Itse en ainakaan ole vieläkään törmännyt yhteenkään tyytyväiseen sinetteihin, sillä tukkaa on lähtenyt. Klipsejä taas kannattaa vain käyttää, jos niitä todessa sitten käyttää harvoin. Esimeriksi viikonloppuisin tai pari kertaa viikossa vain vaihtelun vuoksi. Rautaiset klipsit eivät ole päivittäin hyväksi hiuksille, sillä ne hankaavat päänahkaa vasten, joka johtaa pikkuhiljaa kaljuihin kohtiin.
Ompelu- ja teippipidennykset ovat varmaan mun suosikit, eivät vahingoita niinkään hiusta ja helppo laittaa uudestaan ja uudestaan. Mutta kaikki riippuu omasta hiuslaadusta, mulla on sen verran vahvaa ja tuuheata hiusta, että mulla ei ainakaan kaljuja kohtia tai katkeiluja ole tullut, kun kaveri tarkisti. Sampan äidillä taas sen verran hennot hiukset että kahden kerran jälkeen oli löytynyt paljot katkeilevia hiuksia.
Pitää vaan etsiä mikä itselleen sopii :)
Itse koin lettipidennykset itselleni parhaimmiksi, mulla on tarpeeksi paksu tukka, joten letit eivät näy, ainakaan helposti. Laittaminen on ehkä hieman vaikeaa sillä letit kiristävät päätä pari päivää kunnes ne löysenevät hieman. Lopuksi lettien avaaminen on tuskaa, kun ne ovat olleet 3-4 kk kiinni, niin haju on aivan tajuton :D Niiden sisällä kaikki rasva, hoitoaine ja shampoo. nam<3


PESEMINEN
Itse pidennyksiä, ei siis pestä shampoolla, ei ikinä. Väärä ph arvo shampoossa vain huonontaa pidennysten laatua. Pidennukset eivät ole kuitenkaan kiinni päänahassa, joten ne EIVÄT edes rasvoitu, silloinhan peseminen on aivan turhaa. Pituuksissa oleva lika lähtee pois kun huuhtelet omista hiuksistasi shampoota pois. Shampoo tulee siis pestä vain omaan päänahkaa ja vältettä pidennyksiä.
Syväpuhdistavat ja rakennepaikkaavat ovat myös todella huonoa pidennyksille.
Pidennyksille on tosiaan omat shampoot ja hoitoaineet jotka takaavat parhaan hoidon, niissä on oikeat ph arvot, eikä sisällä haitallisia aineita pidennyksille.
Itse olen käyttänyt kosteuttavaa hoitoainetta pelkästään ja hyvinä ovat pysyneet :) Opiskelija pudjetti.

HOITAMINEN/ KUIVAAMINEN
Pidennyksille pitää aina olla oma harja, joka on luonnonharjaa (tai aukikampaus harja). Tavalliset repivät niitä tavallista enemmän ja tämä voi johtaa taas pidennysten harvaantumiseen. Mä en tätä käsittänyt ekalla kerralla, siksi mun ekat pidennykset oheni tosi nopeasti. Pidennyksiin kannattaa laittaa jätettävää hoitoainetta, joka auttaa kampausta sekä auttaa takkujen avaamiseen.
 Märkinä hiuksia ei saa missään nimessä harjailla, sillä se saa hiukset katkeilemaan lisää. Itse annan hiusten kuivua hieman ja föönäilen ennen kuin alan harjata.
Nukkumaan menossa hiusten pitää olla kuivat ja löysästi letillä :)

Mitä pidennystekniikoita käytätte/olette käyttäneet, ja onko joku tuonut pettymyksen tai päinvastoin ?

Tunnisteet:

38 kommenttia:

 • 12/18/2010 6:08 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Moi Aino!
  Sattuuks toi kamalasti, ku laitetaan noi lettipidennykset? Ja voiko kihara hiuksinen ottaa pidennyksiä? (suoristan kyllä päivittäin? Mulla ei oo siis mitkään pienet laineet vaan kunnon kiharat :D

   
 • 12/18/2010 6:09 ip. , Blogger Noora kirjoitti...

  Mulla on itsellä ollut tähän mennessä sekä klipsit, teipit että sinetit. Klipsipidennykset oli ihan mahtavat siitä, että niiden kanssa ei tarvinnu taistella suihkussa tms !:D Sineteistä mulla on ollut tosi hyviä kokemuksia. Oon kuullu, että ihmiset turhaan hätääntyy niiden aiheuttamasta "hiusten lähdöstä" koska ihmisellä lähtee n 100 hiusta päivässä, joten sillon kun ottaa sinetit pois, siinä lähtee kaikki ne hiukset kerralla mitä on pitäny lähteä siinä 3-4kk aikana kun ne sinetit on ollut päässä. + tietenkin kun pidennykset paksuuntaa tukkaa, omat hiukset tuntuukin hirveän ohuille.

  Teipit oli kanssa mahtavat, mutta tosi ärsyttävät kun niiden peseminen ei ollu kovin mukavaa kun sormia ei saanu kunnolla päänahkaan ;>

   
 • 12/18/2010 6:31 ip. , Blogger Aino kirjoitti...

  Haluisin kysyy pari juttuu pidennyksist ja toivon että sä osaisit ja jaksaisit vastata. Niin mulla on ollut klipsipidennykset käytös yhessä vaiheessa, käytin niitä aika usein. Kyllästyin sit niiden laittamiseen ja värjäsin hiukset vaaleemmiks nii en niit voi enää käyttää muutenkaan. Mut oon nyt alkanut miettii ompelupidennyksii siin on vaan se et mulla on kihara tukka sellanen ilmava kihara et haluisin tietää et onks omii hiuksii helppo suoristaa ompelupidennykset päässä.

   
 • 12/18/2010 6:34 ip. , Blogger Susanna kirjoitti...

  Kiitos tästä postauksesta! :D Itse olen miettinyt pidennyksiä, mutta en ole käynyt vielä laittamassa. Clip on pidennyksiä käyttänyt sillon tällön.. :)

   
 • 12/18/2010 6:54 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Noi sampan antamat korvikset makso kultajouses 89€! :D Miten muuten meni eiliset paparazin bailut?=)

   
 • 12/18/2010 6:55 ip. , Blogger Oona kirjoitti...

  Itse aloitin muutamia vuosia sitten clip-on pidennyksillä. Tosin niiden käyttö alkoi käydä tosi ärsyttäväksi, olivat kuitenkin ihan päivittäisessä käytössä. Sen jälkeen kokeilin sinettejä. Ja kyllä, hiuksethan siinä meni. Tuskin enään tulen ikinä niitä ottamaan. Nyt sitten on teippipidennyksiä tullut pidettyä jo pidemmän aikaa ja tämän olen kokonut tosi hyväksi. Puolen vuoden pitämisen ja huoltojen jälkeen oma tukka on kasvanu huimaa vauhtia, eikä omalla kohdallani ole ollut mitään moitittavaa.

   
 • 12/18/2010 6:55 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Ite pidän eniten klipseistä ja ne on mun mielestä helpoimmat laittaa ja voi aina ottaa tarpeen mukaan pois :) Yöllä pidennykset menee usein ihan takkuun tai jos laittaa letille nii ne kihartuu. Oon nyt käyttäny klipsejä melkein päivittäin (paitsi kesällä harvemmin) 2 vuotta ja luonnostaan mulla on tosi paksut hiukset, ja on kyllä ohentunut hieman mutta voi johtuu myös siitä et tupeeraan hiuksia paljon

   
 • 12/18/2010 6:59 ip. , Blogger uino kirjoitti...

  a: eii sillee :D tiiäksä kun ne letit pitää olla tiukat ja ohimot on aika arat kohat niin se hetken kirpasee vähän. Sul voi olla vähän vaikeeta suoristaa koko ajan, joten eti jostain laineilevaa tai kiharaa hiusta, voi maksaa enemmän mutta parempi laatuista :)

   
 • 12/18/2010 7:09 ip. , Blogger chairoi kirjoitti...

  Minulla on klipsipidennykset ollut jo kaksi kertaa ja kolmannetkin tulossa ja olen tykännyt kovasti :3

  Mutta onhan niissä se huono puolensa, ne liukuvat paikoiltaan vaikka koitan tupeerata tyven niiden klipsien alta, kaljukohdat on ikävän näköisiä ja päänahka kutisee usein klipsien takia.

  Kokeilin ensimmäisenä myös sinettipidennyksiä ja pelkästään niiden epäonnistuneen kotilaiton takia lähti yli puolet hiuksista menemään! Tässä on mennyt kaksi vuotta että olen saanut tuuheamman tukan takaisin. D:

  Kiitos kuitenkin noista pidennysten hoitovinkeistä, täytyykin kipaista etsimään kunnollista harjaa seuraavia hiuksia varten! :)

   
 • 12/18/2010 7:11 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  kuuluuko hiusnauha ommella päähän jollain erityisellä siihen tarkoitetulla langalla vai käykö ihan normaali lanka ja tarvitaanko siihen muuta? varmaan kannattais just jossai parturis ompeluttaa nahkaan kiinni, mutta mitä mieltä oot, voisko ihan onnistua jos kaveri ompelis ? oisko sul jotain muuta vinkkejä mitä kannattaa siinä ottaa huomioon :-) ? ja kauanko kannattaa sellasta pitää päässä ennen kun vaihtaa, varmaan löystyykin helposti :o

  kiitos jos viittit vastata, mul ois tos hiusnauhaa johon olin aatellu klipsit ommella mutta ois kiva kokeilla ommella se suoraan päähän kiinni :-)

   
 • 12/18/2010 7:13 ip. , Blogger uino kirjoitti...

  no itse käytän paksumpaa luonnolankaa :) saa ohan ompeluliikkeistä, se vaan jotenkin tuntuu vankemmalta ja sitä kuulema kuuluis käyttääkkin. En edes tiedä niitä ihan oikeitä syitä että miksi :D

   
 • 12/18/2010 7:49 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  paljonkohan maksaa lettipidennykset?

   
 • 12/18/2010 8:18 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Mulla on klipsit ollu jo aika kauan. helpoin vaihtoehto, saa pois millon haluaa, ei tarvi pestä useasti ja ne on edulliset :)tosin ku on kauan ollu niin ne alkaa takkuuntumaan...

   
 • 12/18/2010 9:43 ip. , Blogger M kirjoitti...

  Itelläni oli teippipidennykset ja hyvät oli. =)

   
 • 12/18/2010 9:49 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  hmmmm kysymyksiä mulla oli useita tossa edellisessä pitkässä sepustuksessa mutta jebou että yhteen vastasit.

   
 • 12/18/2010 10:04 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Teipit oli noin vuoden, omat hiukset kasvo hyvin eikä mitenkää hireesti lähteny hiuksia, suosittelen :-)

   
 • 12/18/2010 10:25 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Aika jännä, kuin luin tiptoes saaran pidennysinfoa, niin siellä oli ihan eriasioita näistä pidennyksistä. Esimerkiksi noista sinun kehumista lettipidennyksistä, että niitä pitäisi välillä nostaa ja väärin hoidettuna vahingoittaa oma hiusta paljon jne. ja minä ainakin henkilökohtaisesti luotan 110% enemmän saaraan kuin sinuun :D pelkästään jo siksi, että sulla on termit niin hukassa. En ole koskaan kuullut rautaisista clip-on klipseistä.

   
 • 12/18/2010 10:27 ip. , Anonymous ammu kirjoitti...

  "varmaan kannattais just jossai parturis ompeluttaa nahkaan kiinni, mutta mitä mieltä oot, voisko ihan onnistua jos kaveri ompelis ?"
  Ei varmaan suoraan päänahkaan kannata ommella... :-------DDDDDDD

   
 • 12/18/2010 11:21 ip. , Blogger naeh kirjoitti...

  pystyisin vastaa kaikille tän postauksen kysymyksiin pidennyksistä ja laitosta ja teosta, ihan kunnolla kunnon tiedolla, kun meil on pidennyskurssi meneilllää ja kaikki tieto tuoretta ja varmasti totta ym :D vitsi ku ei kukaa multa kysy ku nii mielelläni vastaisin :( :D

  mut voisin ny vastaa, julkase tää sit jos haluut, jos häiritsee et vastaan puolestas nii älä vastaa

  VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN

  kuuluuko hiusnauha ommella päähän jollain erityisellä siihen tarkoitetulla langalla vai käykö ihan normaali lanka ja tarvitaanko siihen muuta? varmaan kannattais just jossai parturis ompeluttaa nahkaan kiinni, mutta mitä mieltä oot, voisko ihan onnistua jos kaveri ompelis ? oisko sul jotain muuta vinkkejä mitä kannattaa siinä ottaa huomioon :-) ? ja kauanko kannattaa sellasta pitää päässä ennen kun vaihtaa, varmaan löystyykin helposti :o

  kiitos jos viittit vastata, mul ois tos hiusnauhaa johon olin aatellu klipsit ommella mutta ois kiva kokeilla ommella se suoraan päähän kiinni :-)

  V: mielellään paksumpi lanka just ettei se normi lanka katkee, ku se on heikompaa. Ei tarvita ompelupidennyksiin muuta ku hiukset ja lankaa. Ja kannattaa tosiaan ihan kampaajalla ne pidennykset laitattaa, kun ne letit pitää tosiaan olla ihan älyttömän pieniä, ja siihen on oma tekniikkansa ku ne letitki ommellaan toisiinsa ja leteissäkin on sitä lankaa mukana ja muutenkin ei kannata alkaa ite leikkii, jos haluaa parhaan mahdollisen lopputuloksen, sekä sen kannalta et ne pysyy sekä et näyttää luonnolliselt ym. Joku kuukaus kannattaa pitää, riippuen miten nopee oma hius kasvaa, miten nopee alkaa roikkuu ja letit löystyy ym.
  Ja siis lettiin ommellaan, ei päähän :D ja tietynlaine neulaki pitää olla, ikävä liian teräväl neulal tökkii kaveria päänahkaa vahingos ;D
  just käsiteltii tän vko torstaina ompelupidennyksii ja tehtii sellaset :) mut tosiaa, älä mee kaverin kans tekee, epäilen et se osaa tehä nii pienii lettei ku pitää olla :)


  Anonyymi sanoi...

  paljonkohan maksaa lettipidennykset?

  meillä maksaa täl hetkel 80e kokopäähän, ku saatii hyvät alennukset ym :) normaalisti 110e

  täs ny pariin vastaus :)

   
 • 12/19/2010 12:20 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  itse olen omistanut klipsit tässä puolentoista vuoden verran, ja lähes ovat joka päiväisessä käytössä! paitsi esim. jos kotona tulee oltua koko päivän. ite en ainakaan huomannu ole, että olisi yhtään kaljua kohtaa tullut, eikä kampaajatkaan koskaan huomauttaneet mitään ym. :) ja hyvin pysyy, kunhan hieman tupeeraa tyvestä ennen klipsien paikalleenlaittoa!

   
 • 12/19/2010 12:21 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Hei Aino!

  Itselläni on ollut sinettipidennykset 5kk, ja tänään kävin viimeksi värjäyttämässä juuren ja kampaaja kehu kuinka hyvänä on pysynyt, ei takkuja tai mitään. ollut kolmet sinetit peräkkäin eikä hiuksia lähde sen enempää kun ilman pidennyksiä! Suosittelen sinettejä kaikille ja minulla ei ole edes paksu tukka!

  Kiitos mahtavista postauksista, luen jokapäivä niitä!

   
 • 12/19/2010 1:04 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  kiitos naeh vastauksista :) !

   
 • 12/19/2010 10:52 ap. , Blogger Sivi kirjoitti...

  Mulla on sinetit ja ne on musta parhaat, mutta oon kyllä laiminlyönyt niiden hoidon :-D Pessyt pari kertaa syväpuhdistavalla (oli pakko, että väri tasottuisi) ja joka kerta kun pesen tukan, pesen myös pidennykset shamppoolla :-D Musta tuntuu, ettei tää tukka pysy enää kauaa mun päässä, mutta oikeestaan pidennykset on aika turhat :-) Mun mielestä! Oli niitä silti kiva kokeilla.

   
 • 12/19/2010 12:09 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  toi vika kuva sinust on tosi ihana rakastan noit sun hiuksia osaan tehdä ranskanletin ja yritin tossa viikkositten tehdä tommosta lettiä mutta en saa sitä tuolta takaanta hyvin niin meni pieleen olisiko mitään vinkkejä miten sen saisi tehtyä takaa helposti ja hienosti ? :)

   
 • 12/19/2010 12:17 ip. , Blogger Leena kirjoitti...

  Mulla on ollu teippipidennykset ja nyt oon pitäny taukoo, mutta saan ne huomenna taas päähän! Ja oon kyllä tykänny tosi paljo!! :)

   
 • 12/19/2010 4:47 ip. , Anonymous iikku kirjoitti...

  Mä en oikein ymmärrä että miksei niitä pidennyshiuksia sais muka pestä normaalilla shampoolla? Vai tarkotettiinko tässä nyt, että esim. teippipidennysten teippeihin ei sais mennä ainakaan hoitoainetta? Mulla ainaki pidennysten mukana tuli ohjeet, että miten ne pestään ja iha shampoosta siinä puhuttiin. Ja sitte seki, että jos pidennykset on aitoa hiusta ni miten shampoon ph vois olla jotenki niille väärää?

   
 • 12/19/2010 6:03 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  mulla on ollu clip-on, microring, ompelu, teippi ja sinetti lisäkkeitä päässä ja clipsejä kyllästyin laittaa päähä, microringit olivat pieniä ja eivät näkyneet eikä tuntuneet missään mutta irtosivat helposti joten vaihdoi, ite en tykänny ompelu pidennyksistä koska ne tuntu nii paljon ja on koko ajan paskane olo koska niitä lettejä ei saanu pestyy kunnolla, teippipidennykset olivat ihanat eivät tuntuneet ollenkaa, ja parhaita omille hiuksille mutta jo kuukauden jälkeen alkoivat törröttää joten vaihdoin takasin sinetteihin se o iha paskaa että sanotaa et hiukset lähtee jos on sinetit se riippuu iha siitä miten ne on laitettu onko riisi vai kynsisinettejä ja kuinka paljon omaa hiusta on otettu mukaan.

   
 • 12/19/2010 8:04 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  minulla oli sinetit vuosi sitten ja ne oli ainakin tosi hyvät ja omat hiukset eivät kärsineet ollenkaan :o ainut miinus oli kun omat hiukset kasvaa niin nopeesti, että 3kk otatin ne jo pois :(

  Mutta muuten tosi kivat ja hyvä postaus! :) huom. budjetti, ei pudjetti, sori pakko : D

   
 • 12/19/2010 8:48 ip. , Blogger Laura kirjoitti...

  Mulla laitettiin sinetit justiinsa, jo toista kertaa.Oon ollu ihan super tyytyväinen, eikä oo hiuksia lähtenyt poiston yhteydessä. Tai no on tottakai lähtenyt mutta ei oo tukka harventunut mitenkään huomattavasti :) taitaa riippua aika paljon oman hiuksen laadusta miten noi sinetit pysyy ja lähteekö hiuksia poistossa... Yhellä tutulla tais lähtee aika huimasti hiuksia kun siltä poistetiin tollaset lettipidennykset, vaik oli muuten tyytyväinen :)

   
 • 12/20/2010 7:56 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Jos hiukset eivät ole kosketuksissa hiuspohjaan ja ne EIVÄT rasvoitu , niin miten pois ottaessasi ne haisevat rasvalta ? Ja se että rakennepaikkaava on huono hiukselle ? Millä tavalla ? Hius ei vain tarvitse rakenne paikkausta vaan kosteutta.

   
 • 12/20/2010 8:04 ip. , Blogger uino kirjoitti...

  1. letit, jotka ovat olleet 1-3kk letillä, haisevat kyllä pahalle, sillä niihin on kertynyt kaikki hoitoaineet, shampoot ja päänahan mukava tuleva tali yms.

  2. PIDENNYKSILLE on huonoksi rakennepaikkaavat, ei sinun omille hiuksillesi :)

   
 • 12/21/2010 11:44 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  mitä hoitoainetta oot käyttänyt? =)

   
 • 12/26/2010 5:59 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  mulla on aika ohut tukka ja mulla on nyt melkein vuoden ollu teippipidennykset ja on ollu aivan mahtavat! ei tarvinnu ees värjätä omia hiuksia kun ne oli niin hyvän väriset ja mun hiusten väri on aika sekava.. itse asiassa samanlaiset hiukset kun doutzen kroesilla :)

   
 • 1/03/2011 11:32 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Itselläni on ollut sinettipidennykset jo toista vuotta. Oon kahden vuoden aikana vaihtanut sinetit/pidennykset 4 kertaa eikä kertaakaan ole lähtenyt omaa hiusta.
  Olen ihan tajuttoman tyytyväinen sinetteihin ja itse en luota muihin pidennysmenetelmiin juuri tuon kaljuuntumisen ja hiustenlähdön takia.

   
 • 1/04/2011 7:27 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  sun blogi on ihana<3 ja oot niin kaunis että kadehdin :) itselläni on klipsi pidennykset, mutta en oikein tykkää niistä koska olen laiska laittamaan niitä kiinni, ja nykyisin oman hiuksen väri on aivan liian tumma kun tuli tossa värjättyä (kadun;( ). oot ihana <3 :))

   
 • 3/31/2011 12:53 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  kannattaa kokeilla micro loop pidennyksiä!!

   
 • 3/11/2012 3:15 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  laitatko sä ite noi kiinni vai laittaako joku toinen sulle? :)

   
 • 3/11/2012 3:21 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  niin ja miten tuo letti päätellään että se pysyy kiinni?:)

   

Lähetä kommentti

Lue ennen kuin kysyt:

Nimi: Aino, Uino on vain ala-asteelta jäänyt lempinimi :)
Ikä: 20
Opiskelen: Helpassa parturi-kampaajaksi.
Perustin blogin: 31.10.2008
Kamera jolla kuvailen ja otan videoita: Nikon D3100
Kaulakoru joka aina kaulassa: Kultaliikkeestä (19v synttärilahja)ei ole siis GUESS:in kaulakoru.
Pituus:n.167cm
Hiukset: Teippipidennykset ja hankittu kampaamotukusta.
Rustokoru: Itse tehty hopeaketjusta ja omista korviksista.
Millä muokkaan kuvat: Paint.net (netistä ladattava)
Millä teen gifit: PhotoScape (netistä ladattava)


KYSYTYIMMÄT POSTAUKSET

Miten teen Gif animaatiot: http://uinon.blogspot.com/2011/10/siniturkoosipaita.html

Miten teen kiharani: http://uinon.blogspot.com/2012/03/kiharat-kuvina_10.html

Huoneeni:
http://uinon.blogspot.com/2012/01/huonevideo-kissa.html

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu