Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Uino

Uino

19.2.2011

Terveelisempään elämää päin?


Aika moni aloittaa aina vuoden alussa tämä kesäkuntoon ohjelman, mulle se on aina ollut vähän vaikeaa, eikä se pitkään ole kestänyt. Vähän yli viikko sitten sain tarpeekseni mun omasta laiskuudestani ja epäterveellisestä ruokavaliostani! 
 
 Mä koitin ihan radikaalisesti jättää kaikki epäterveelliset pois, karkit, sipsit, roskaruoka ja valmisruuat. Yritän nykyään tehdä ruuat aina käsin ja että niissä olisi jotain vihreää seassa. Napostelut ja herkut oon sitten korvannut hedelmillä ja pahan paikan tullessa myslipatukalla :D 
Mä olen niin koukussa Alppenin myslipatukoihin, vaikkeine mitään terveellistä ole. Mutta parempi se kuin karkki.
Pitsojen ja hamppareiden mussuttamisen halusin lopettaa ihan sen takia, sillä mulla aina tulee niiden jäkeen vatsa joskus tosi kipeäki. Syytä en tiedä, mutta alkaa välillä todella pahasti nipistelemään, siksi yritän niistä päästä kokonaan eroon.Liikuntakin näin talvella on mulle monesti tosi hankala juttu, sillä vihaan kylmää ja sitä lumen narskuntaa..hrr!
Onneksi Samppa on auttanut mua ja kertonut jotain liikkeitä mitä teen tollaisella 6-7kg painolla, niin saisi tätä kroppaakin enemmän rantakuntoon. Ja onneksi salikin on keksitty!!
Mulla ei oo ikinä oikein mitkää "terveelliset" ruokavaliot pysyny, mutta kun tässä on syönyt aivan eri tavalla jo yli viikon, niin kyllä tuntuu!En olisi arvannut että on näin paljon parempi ja energisempi oli, oon aamuisin pirteämpi eikä väsytä niin paljon koko ajan kuin ennen :)

Sitten nähdään pääsenkö rantakuntoon kesällä :D Ajattelin tästä vain hieman kertoa ihan sen takia, ettette ihmettele jos tästä jatkossa puhun. Tää on mulle tärkeää ihan oman hyvinvoinnin kannalta.

Oletteko te aloittaneet tänä vuonna kesäkuntoon projektia, miten teillä on sujunut?
Ja vinkkejä ruokavalioon ja liikuntaan otetaan innolla vastaan <3

Tunnisteet:

62 kommenttia:

 • 2/19/2011 11:36 ap. , Blogger Riina kirjoitti...

  hihi, tsemppiä!:) itse aloittelin myös uudenvuoden jälkeen, mutta into vähän lopahti :D toivottavasti jaksaisin aloittaa uudelleen joskus!

  http://riinamaaria.blogspot.com/

   
 • 2/19/2011 11:36 ap. , Blogger Uino kirjoitti...

  kiitoksia :D Mulla se vasta alko ja oon ihan innoissani täällä!!

   
 • 2/19/2011 11:46 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Todella hyvältä kuulostaa!:) Ja tämä kommentti ei ole ilkeilyä, mutta halusin vaan kertoa, että noissa myslipatukoissa on ihan älyttömästi kaloreita ja kovaarasvaa, että kantsii tehdä moisia itse! Tai ostaa kaupasta esim. seesamipatukoita:)

  Nuo eivät siis ole oikeastaan edes parempi kuin suklaa...

  Mutta tosiaan itseki olen ollut koko vuoden aloittamssa uutta elämää, mutta vielä en ole saanut sitä aikaiseksi! Aion kuitenkin sen aloitaa tässä alku vuodesta!:)

  Itse yritän lopettaa suklaan mutustamisen (mitä teen aivan liikaa) ja aloittaa urheilun!:) Mutta onnea sullekin!

   
 • 2/19/2011 11:51 ap. , Blogger Tiia kirjoitti...

  Itse olen aloittanut myös ja nimenomaan alkaneen vuoden innoittamana :) Syömisiäni olen alkanut miettimään ja ennen kaikkea säännöllinen liikkuminen on alkanut :)

  http://d-oris.blogspot.com

   
 • 2/19/2011 11:53 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  ei sun tarttee mitään laihtua!

   
 • 2/19/2011 12:01 ip. , Blogger Minimalisti kirjoitti...

  Tärkeää ruokavaliossa on siinä pysyminen.. Suositeltavaa on koostaa ruokavalio kasviksista, hedelmistä ja täysjyvätuotteista.

  Suositeltavaa on myös syödä itsensä täyteen terveellisillä kasviksilla ja hedelmillä.. Tällöin pystyt välttämään kiusauksen syödä surkeita ruokia kuten pitsoja ja hamppareita.. Tiedät itsekin mitä tuloksia ne tuovat, joten miksi niitä söisi?

  Kun katsoo upeaa kuvaa herkullisista hedelmistä.. Kiiwit, Mansikit, appelsiinit, sitruuna.. Niin varmastikin kyseiset tuotteet maistuvat kaikille blogisi lukijoille.

  "Uudelleen ei aloiteta joskus Riina.. Terveellinen ruokavalio on opeteltava säännölliseksi rutiiniksi omaan elämäänsä." Kun ruokavalion perustaa kasviksiin, hedelmiin ja täysjyvätuotteisiin niin pysyy automaattisesti aina rantakunnossa.

  Kaloreita ei tarvitse laskea vaan syö itsensä täyteen terveellisillä tuotteilla niin ongelmia ei tule.

  t. Minimalisti

   
 • 2/19/2011 12:02 ip. , Blogger Kaisu kirjoitti...

  mulla on ainakin paljon parempi ja pirteempi olo tullu siitä kun oon vähentäny rajusti hiilareita, kaikki leivät, pullat, pastat, riisit vähiin...vaikka en oo kokonaan pystyny niitä lopettamaan :D Mut huomaa kyllä aina jos on syöny hampparia tms, miten väsyttää ja tulee päänsärky+mahakipu...

   
 • 2/19/2011 12:06 ip. , Anonymous Thaimaa kirjoitti...

  Terveellisempää elämää päin kannattaa aina suunnata. Tsemppiä tavoitteeseen! Roskaruoka, karkit, sipsit, valmisruuat... Ne menettävät makunsa kun olet oppinut syömään terveellisesti keskittyen kasviksiin ja täysjyvätuotteisiin.

  Thaimaa

   
 • 2/19/2011 12:12 ip. , Blogger Niina kirjoitti...

  ^ no mutta eihän välttämättä toi ole laihduttamista, vaan just sitä että pitää kropan kunnossa ja edistää näin terveellisempiä elämäntapoja! :)

  itse oon myös tosi innostunu zumbasta, käyn muutaman kerran viikossa tunneilla ja kotona sit treenailen youtuben kautta videoina.
  http://www.youtube.com/watch?v=GxEPe7kTQvg&feature=related aloittelen yleensä ensin tolla, ja toihan on just tehty kiinteyttämään vatsaa ja vatsalihaksia :) tossa pitää yrittää pitää vatsa jäykkänä jotta tuloksia tulisi ja liikkeet tuntuisi jossain.
  seuraavaksi:

  http://www.youtube.com/watch?v=gr3ZPIpiNsA&feature=related

  ja

  http://www.youtube.com/watch?v=I4nevO7hzxY&feature=related

  plus sit saatan tehdä jotain muuta youtubesta löytyvää :) noiden jälkeen ainakin mulla on jo aika kuuma että välttämättä muuta ei tarvitsekkaan tehdä! mutta alle tunnissa tulee helpostikki hiki, tottakai jos vaan liikkeet tekee oikeaoppisesti niinkuin ne on tarkoitettu :) hauskaa ja tehokasta!

   
 • 2/19/2011 12:17 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Jos sua väsyttää ja vatsa tulee kipeeks, mikset kokeilisi vähähiilihydraattista elämäntapaa?

  Helppoa kuin mikä ja kaiken lisäksi mahtava, energinen olo!

  Karsit vain sokerit pois!

  Lisätietoja: karppaus.net

   
 • 2/19/2011 12:19 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  haha teit tän postauksen heti ku huomautin tottumuksistas :D

   
 • 2/19/2011 12:26 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Se on aina näin vuodenalusta kaikilla tämä laihdutus/elämänmuutos/tai joku muu buumi päällä mut useimmiten se lopahtaa suurimmalla osalla :/ Itsellä alko kesäkuntoon 2011 buumi jo marraskuussa ja 10 kiloa on rapissu poies. Itselläni on jotenkin outo keho/ruuansulatus sillä en mitenkään "laihduttanut" tai paastonnut, kävin vain joka toinen päivä lenkillä ja söin melkeempä samallalailla kuin ennen :) että liikunta on ollu itelle ainaki se paras muoto "laihduttaa", mutta vasinkin näin talvella ei yhtään kiinnostaisi lähteä lenkille mutta sit ku pakottaa ittensä niin lenkin jälkeen on aivan ihana olo! Kannattaa aloittaa vaikkapa jollain 3-4km lenkillä, välillä hölkkää ja kävelee ihan oman jaksamisen mukaan :) Hmmm ja tosiaan sit vähähiilihydraattinen ruokavalio on mulla kans toiminu, ei ole niin tukkoinen olo :) Eli perunaa,pastaa,leipää ja riisiä pitäis vältellä, ne voi helposti korvata vaikka salaatilla, raejuustolla ym :) Itse olen kyllä koukussa pastaan...No sitten makeiset. Itse syön noin joka viikko suklaata, mutta sekään ei maailmaa kaada kunhan määrä pysyy kohtuuksissa. Teen aina esim. rankan lenkin niin minulla on sitten "lupa" herkutella, esim. lauantai-iltana kun haluttaisi jäädä kullan kainaloon mässyttään sipsiä ja katsomaan elokuvaa niin menen vain kylmästi lenkille ja jätän kullan sohvalle :D sitten kun tulen takaisin voin hyvillä mielin syödä ja mähötä sillä olen ansainnut sen. :) Ja kannattaa tehdä pieni painotaulukko, jossa on ihannepainosi ja tasaisin välin välietapit (esim 2kg välein) ja aina kun saavutat tietyn etapin, voit palkita itsesi jollain suuremmalla, esim kasvohoidolla tai hierojalla :) Tavoitetaulukot mukavasti tsemppaavat ja ovat hyvää motivaatiota! Lycka till, toivottavasti oli jotain apua :) Minäkin jatkan rantakuntoon 2011 projektiani (vielä 5kg tavoitteeseen) =)

   
 • 2/19/2011 12:38 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  oikolukisit nää postaukset...jokasessa iha älytön määrä kirjotusvirheitä. vai onks sulla lukihäiriö?

   
 • 2/19/2011 12:39 ip. , Blogger Minimalisti kirjoitti...

  Kaisu,

  Hiilarit ovat saaneet huonon maineen "muotidieettien" takia.. Toisin kuin muotiblogit niin muotidieetit eivät ole ravitsemusterapeuttien eikä myöskään virallisten suosituksien mukaisia.

  Ravitsemusterapeutti ruokavalio kirjoituksesta voit lukea muun muassa Soile Ruottisen (ravitsemusterapeutti Mehiläisessä) huolenaiheet suomalaisten liian vähäisestä hiilihydraattien saannista.

  Hiilihydraateissa laatu ja määrä kannattaa pitää korkealla. Kasvikset, vihannekset, täysjyvätuotteet, peruna.. Riisikään ei ole kauhean syntistä (tarkastele aasialaisten lihavuutta Aasiassa).

  Hamppareissakin ongelmat sisältyy lähinnä rasvaan sekä huonolaatuiseen lihaan. Pullat nostavat liian nopeasti verensokeria ja aiheuttavat "piikkejä".. Pullat sisältävät myös liikaa rasvaa.. Liiallinen rasva johtaa sydänongelmiin helposti huonojen hiilihydraattien kera.

  t. Minimalisti

   
 • 2/19/2011 12:50 ip. , Blogger Miksu kirjoitti...

  Alpenit on vaa nii parhaita vaik ne nyt ei mtn terveellisii ookaan :D liikuntavinkiks voin sanoo, että syksyllä alotin kuntonyrkkeilyn ja tuloksii on todellaki tullu!! Paino ei erityisemmin oo pudonnu, mut muutokset on havaitsee helpolla. Haba on kasvanu ja massu kiinteytyny!

   
 • 2/19/2011 1:00 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Minimalisti:

  Vähähiilihydraattinen elämäntapa ei salli viljatuotteita (jotka turvottaa ja nostaa verensokerin nopeasti, jolloin tulee väsymys ja pian nälkä) eikä hedelmiä!

  Kannattaa ehkä tutustua esim. Atkinsiin, niin tietää asioista hiukan enemmän. Hiilihydraatit ei todellakaan ole hyvästä!

   
 • 2/19/2011 1:12 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  mul on toi sama mahakipu juttu aina ku syö mm. pitsaa. ku sitä vatsaa painelee, aika kovaakin, nii sitte auttaa ;) tsemppii mut älä ota stressiä tosta, oot nii hoikka et sen takii et ainakaa! Oma hyvinvointis takii tää onki iha hyvä juttu :)

   
 • 2/19/2011 1:18 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Aattelinki että ootko ruvennu karppaamaan tai jotain, tuon edellisen postauksen perusteella :D Voi saisin itekki otettua itteeni niskasta kiinni, kyllä tervellinen ruokavalio tekee nii hyvän olon :D

   
 • 2/19/2011 1:22 ip. , Anonymous Minna kirjoitti...

  Ite alotin tammikuussa karkki/energiajuoma lakon ja koko kuukauden pysyin lakossa ja sit helmikuus viikon söin satunnaisesti karkkia ja energiajuomia ja nyt on taas lakko päällä ! Sekä alotin zumbaamaan kotona niil videoil ainaku jaksan mut kyl niis hiki tulee :D

   
 • 2/19/2011 1:23 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  hiilareista tulee mahakipu!!

   
 • 2/19/2011 1:41 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Vähähiilihydraattisella syömisellä ei tarkoiteta pelkästään laihtumista ja diettaamista, se on elämäntapa, joka parantaa ennenkaikkea olotilaa, antaa energiaa ja parantaa myös sairauksia.

   
 • 2/19/2011 1:51 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Anonyymi sanoi...
  "Vähähiilihydraattinen elämäntapa ei salli viljatuotteita (jotka turvottaa ja nostaa verensokerin nopeasti, jolloin tulee väsymys ja pian nälkä) eikä hedelmiä!

  Kannattaa ehkä tutustua esim. Atkinsiin, niin tietää asioista hiukan enemmän. Hiilihydraatit ei todellakaan ole hyvästä!"

  Ja elämä ilman hedelmiä ja viljaa sitten on hyvästä vai? Lähes kaikki dieetit ovat äärimmäisen epäterveellisiä, jos haluaa vain oman hyvänolonsa takia syödä terveellisesti.
  Paras tulos syntyy kun syö monipuolisesti, terveellisesti ja riittävästi eikä ala laskea mitään kaloreita tai tuntea huonoa omaatuntoa siitä eilisillan suklaapatukasta!

   
 • 2/19/2011 2:04 ip. , Blogger Amelia kirjoitti...

  haha :D hedelmät on pahasta.. joopajoo.


  suosittelen (niinkuin moni muukin) syömään monipuolisesti ja lisäämään just niitä hyviä rasvoja, hedelmiä, kasviksia normaaliin ruokavalioon.

  hyötyliikunta ja liikkuminen pari kertaa viikossa muutenki edistää hyvää oloa, sulla varmasti enemmän se hyvän olon saavuttaminen tähätimessä niin noilla pääsee alkuun kyl hyvin :)

   
 • 2/19/2011 2:41 ip. , Blogger Minimalisti kirjoitti...

  Minimalisti odottikin koska muotidieettien kannattajat kuten Atkinsin dieetin suosijat kirjoittavat :)

  On hupaisaa miten osat uskovat hedelmien olevan pahasta kuten viljatuotteidenkin.. Ne on hyvä korvata eläinrasvalla, metvurstilla, kermalla ja pekonilla Atkinsin dieetin suosijoiden mielestä.

  Laihtuminen onnistuu millä tahansa dieetillä.. Syö vähemmän mitä kulutat. Atkinsin dieetillä lähtee painoa, sitä ei Minimalisti kiistä.. Painoa voi pudottaa syömällä vaikka pelkästään suklaata se ei ole kuitenkaan olennaista.

  Tärkeämpää kuin laihtuminen on terveellisyys ja sairauksien välttäminen.

  Terveellinen ruokavalio koostuu kaikissa maissa asiantuntijoiden laatimaan ruokapyramidiin, jonka pohjana on yllätys yllätys terveelliset hiilihydraatit.

  Atkinsin dieetti ei ole terveellinen eikä missään maassa ravintoterapeuttien suosituksien mukainen.

  Monet karppaamiseen hurahtaneet suomalaiset ovat vajaaälyisyydestään johtuen sekoittaneet kysymyksen hiilihydraatteja vai ei?

  Tärkeää on se mitä optimaalinen dieetti sisältää.. Nykyisen tiedon mukaan, jota ravitsemusterapeutit suosittelevat maailmanlaajuisesti sisältää...

  Terveellisiä hiilihydraatteja kuten hedelmät, kasvikset ja täysjyvätuotteet, tumma riisi, linssit, pavut.. Rasvattomat maitotuotteet, kananmmunan valkuaiset, hyviä rasvoja hillitysti.. Muun muassa kalaöljy, lohi, avokado, oliivit.

  Mitä terveellinen ruoka ei sisällä?

  Sokeria, valkoisia jauhoja, valkoista riisiä, prosessoituja pastoja, liikaa eläinrasvaa tai proteiinia.

  Ruokavalio ei ole kaikki tai mitään kysymys.

  t. Minimalisti

   
 • 2/19/2011 2:45 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Tspemppiä sulle ihan älyttömästi!!:) olit älyttömän ihanaa jos täällä blogin puolella antasin kvia ruoistas ja liikunnastas ja vinkkejä ja et miten oot jaksanu:) mulla itellä alko tammikuun 10. päivä kun koulut alko niin karkkilakko joulukuun 20. päivä asti. hyvin oon pystyny olemaan. muita herkkuja vaan tulee helpommin syötyöä:/ mut kun tää mun flunssa paranee ja kevät tulee niin alan liikkumaan enemmän!:)

   
 • 2/19/2011 2:51 ip. , Anonymous Minna kirjoitti...

  Täs toi otsikko on Terveellisempää elämää päin.. Niin eiköhän sillon tosiaan kannata syödä monipuolisesti niinku tääl on kirjotettu ja eikä lähtee mihinkään ei hedelmiä ja viljatuotteita karppaus pelleilyyn.. Se on läskien leikittelyä toi karppaus ja pelkkää huijausta! hyi ite en ainakaan halua pelkällä rasvalla elää niinku vähähiilihydraattisessa on pakko.. Ravitsemussuosituksien mukaan naisten pitäis syödä n. 1g painoa kohden proteiinia.. Liiasta proteiinista on tutkimuksissa osoitettu olevan haittaa.

  Niin valinnaksi jää syönkö rasvaa vai mm. terveellisiä hedelmiä, kasviksia ja täysjyväleipää.. Niin varmaan valitsisin eläinrasvan?? huh huh..

   
 • 2/19/2011 3:04 ip. , Blogger Maaria kirjoitti...

  Itsekin olen pyrkinyt liikkumaan enemmän ja vähentämään herkuttelua, mutta olen joka päivä tänä vuonna potenut jtn fyysistä vaivaa, että ole fiksu ja liiku minunkin puolestani kun kerran olet terve! :D

   
 • 2/19/2011 3:07 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  moi uino, mäkin olen tässä vasta muutamia päivä tai viikon verran koittanut syödä terveellisemmin, aamun alotan täysjyvämuroilla ja hedelmillä ja muutenkin koitan pitää mussuttelun kurissa, ja näkyy kropassa jo nyt! sekä vaa'alla ;) ja on paljon parempi olo! toi urheilu on kans mulle tosi vaikeeta, vihaan kylmää enkä tykkää lenkkeillä talvisin, varsinkaan tällasilla pakkasilla. Meidän pikkukaupungista lähti just ainut sali helvettiin jossa tykkäsin käydä, nyt pitää sit harjottaa kotijumppaa. Jos ei jaksa lähtee salille asti niin youtubesta löytyy hyviä lihaskuntovideoita :) kannattaa kokeilla!

   
 • 2/19/2011 3:34 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Kannattanee tutustua Atkinsin diettiin ja esim. karppaus.netiin. Siellä kerrotaan esim. miksi viljatuotteet voi huoletta jättää ruokavaliosta pois ja miksi hedelmien syöntiä rajoitetaan.

  Minäkin vastustin aiemmin tälläistä. Mottoni oli: liiku enemmän ja syö vähemmän. Mutta lukemani (je tehtyjen tutkimusten) perusteella, oli pakko kääntää kelkkaa ja todeta, että se ei aina riitä! Jättämällä hiilarin minimiin todellakin laihtuu! Ja mikä parasta energiataso nousee, turvotukset on historiaa ja nälkää ei todellakaan tarvitse nähdä.

  Mutta turha muutamalla sanalla selittää, elämäntavasta täytyy lukea enemmän ja todeta vaikka parin viikon kokeilulla, että se tosiaan toimii!

  Lähes kaikki muut dieetit epäonnistuu ja kilot tulevat takaisin, väsyttää, palelee ja on nälkä, mutta ei vähähiilihydraattisella.

  Enempää en viitsi käännyttää, koska tämä täytyy itse todeta! Suosittelen silti edes tutustumista nettisivuihin!

   
 • 2/19/2011 3:37 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Anonyym 2/19/2011 1:51 ip:

  Olet väärässä! Ihminen EI tarvitse viljaa ja hedelmiä. Atkinsin dietti EI ole epäterveellinen.

  Miten perustelet, että PARAS tulos syntyy monipuolisesti syömällä? Oletko koskaan tutustunut aiheeseen, miten hiilari, rasva ja proteiinit käyttäytyy kun niitä syö yhdessä ja erikseen? Miten hiilarit nostavat insuliinitasoja aiheuttaen väsymyksen ilman kylläisyyden tunnetta?

   
 • 2/19/2011 3:46 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Uino sä oot jo nyt niin hoikka että olen ihmetellyt sitä, ja nyt tämä!

  Ymmärrän toki että oman hyvinvointisi takia tämän teet<3
  Mutta ethän mene liian pitkälle?
  Tai laihduta liikaa?

   
 • 2/19/2011 3:54 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  jokuhan oli ruvennu syömää voita leivän päällä, ja jättäny rasvan pois (esim. flora), hän oli pudottanut painoa aika paljon!

   
 • 2/19/2011 5:03 ip. , Blogger Kaisu kirjoitti...

  Minimalisti: Itse ainakin uskon tuohon karppaukseen, kun olo on niin paljon parempi :D Järjetöntä syyä semmosta mistä tulee huono olo.

   
 • 2/19/2011 5:53 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "karppaus on huijausta" haahhahah, on todella huijausta laihtua muutamassa kuukaudessa viisi kiloa normaalipainon sisällä ja olo on mitä mahtavin. Ei väsytä minkään hiilarimössöjen takia. nimim.
  Karppausta takana vuosi ja ei kyllä turvota

  Syökää kevyttuotteita ja uskokaa virallisiin terveyssuosituksiin niin palvelette lääkeyhtiöiden ja ruokateollisuuden rahan ahneutta.
  Muotidieetti? tämä on alkukantainen ruokavalio, peruna saapui Eurooppaan vasta 1500- luvulla.
  Ottakaa asioista selvää ennenkuin tulette tänne toisen blogiin väittelemään.

   
 • 2/19/2011 6:27 ip. , Anonymous cruit kirjoitti...

  Lukion jälkeen innostuin urheilusta vasta. Siihen asti todellakin söin vaikka mitä jne. Ei se päälle päin näkynyt, mutta olo oli aina väsynyt. Nyt jo 5v olen aika hyvin osannut pitää ruokavalioni kunnossa. Se on helppoa sitten, kun siitä tulee elämäntapa! Hiukan kuria alussa, niin loppu menee tuntumalla :)

  Kieltämättä tästä innostuin ostamaan ison kasan hedelmiä ;)

   
 • 2/19/2011 7:10 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  joku anonyymi käski syödä kevyt tuotteita mutta ei kannata! normaali rasvat sun muut on tärkeitä. kaikki kevyt tuotteet on sit taas makeutettu jollain myrkyillä kuten aspartaami!

   
 • 2/19/2011 7:12 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Nyt Atkinsin vastustajat: tutkimuksia kehiin! Missä todetaan hiilihydraattien avulla laihduttaminen?

  On todistettu rasvadiettien polttavan kaikkein tehokkaimmin rasvaa elimistössä (eikä pelkkää vettä!)

  Monipuolinen ruokavalio ennenkaikkea, mutta sokeria (ja täten TURHAA) hiilihydraattia vältellen laihduttaa eniten.

  Miten perustelette Atkinsin "dietin" aiheuttaman hyvän olon? Lisäenergian? Nälättömyyden? Karkkihimon loppumisen? Sokeriarvojen parantumisen? Kolesteroliarvojen parantumisen?

  Turha ja liiallinen hiilihydraatti (yli40g/pvä) aiheuttaa väsymystä ja nopean energiapiikin, pian on taas nälkä ja tekee mieli sokeria. --> oravanpyörä on valmis.

  Kannattaa siis kokeilla!

   
 • 2/19/2011 7:14 ip. , Blogger Minimalisti kirjoitti...

  "Itse ainakin uskon tuohon karppaukseen, kun olo on niin paljon parempi :D Järjetöntä syyä semmosta mistä tulee huono olo."

  Karppaus ei ole uskon asia ja on tosiaan järjetöntä syödä semmosta mistä tulee huono olo :)

  Jokin asia toimii ja jokin ei. Karppaus toimii painonpudotuksessa. Voit huoleti syödä kermaa, voita, pekonia, metvurstia, pihviä, koirasi ulostetta lumesta.. Ja laihtua. Ihminen ei myöskään periaatteessa tarvitse hiilihydraatteja. Voit myöskin pudottaa painoa millä tahansa muullakin dieetillä. Kuten sanottu syö vähemmän kuin kulutat ja painoa lähtee.

  Minimalisti, ravitsemusterapeutit sekä viralliset terveyssuositukset ovat kiinnostuneita optimaalisen terveyden ylläpidosta sekä sairauksien välttämisestä.

  Painonpudotus ei itsessään ole mielekäs aiheena vaikka saatkin optimaalisen kehon syömällä ammattilaisten terveyssuositusten mukaisesti.

  Kaikki ihmiset eivät tosin usko virallisiin lähteisiin ja pitävät virallisia terveyssuosituksia, lääkefirmoja, lääkäreitä.. Lähes kaikkea mitkä eivät ole heidän maailmankuvansa mukaisia "rahastuksena".

  Vähän kuten ääriuskovaiset pitävät kaikkea heidän uskoonsa horjuttavaa kamalana.. "Kyllä maapallo on littana.. Maria synnytti Jeesuksen neitsyenä kun Enkeli Gabriel teki maagisen puhalluksen"

  Onneksi kuitenkaan karppaus sivut eikä mm. Atkinsin dieetin kannatajat myy sivuillaan kirjoja sekä erilaisia vähähiilihydraattisia tuotteita.. Eli mikään karppaukseen liittyvä ei voi olla rahastusta :)

  Karppausta harkitsevien on kaikkein tärkeintä muistaa, että vain laihdutusta haettaessa on yhdentekevää syötkä hiilihydraatteja, proteiinia, rasvaa.. Kalorit ovat ainoita, joilla on merkitystä. Mutta pelkästään painonpudotus ei ole merkityksellistä vaan kokonaisvaltainen hyvinvointi.

  Minimalisti

   
 • 2/19/2011 7:39 ip. , Anonymous Thaimaa Phuket kirjoitti...

  Robert Atkins oli 183cm pitkä ja painoi kuollessaan 116kg.. Atkinsin dieetin toimivuus dieetin parhaiten tuntemalla henkilöllä eli kehittäjällä itselleen ei ole kauhean vakuuttava lievästi kirjoitettuna..

  Robert Atkins sai sydänkohtauksen ennen kuolemaansa vaikka kuolikin myöhemmin liukastumiseen.. Sitä se kylmyys teettää :-(

  Stephen Byrnes oli myös tunnettu eläinrasvan ja proteiinien kannattaja. Kyseinen herra kuoli sydänkohtaukseen reilusti alle 50 vuotiaana.

  Tarkkailemalla karppaajia löydät paljon kaksoisleukoja sekä mukavan pyöreitä pullukoita. Tätä se ylimääräinen rasva ja liika proteiini tekee.

  Vähärasvaisen kasviksiin perustuvan ruokavalion kannattajista kyseisiä pullukoita ei löydä.

  Nyt Patong Beachille kävelemään ja katsomaan lihavia länsimaalaisia karppaajia.. Onneksi thaimaalaiset eivät usko karppaukseen ja täällä on ihmiset hoikkia :)

  Thaimaa Phuket

   
 • 2/19/2011 9:01 ip. , Anonymous Heidi kirjoitti...

  Niin se alkoi kevään kuntokuuri-projekti itsellänikin vuoden vaihteessa. Tosin kävi perinteinen, eli pari viikkoa ahkerasti, sairastuin ja sen jälkeen se on vaan jäänyt. Pitäisi vaan päästä takaisin liikkeelle, kun siihen oppii, se on oikeasti ihan mukavaa. Kesällä tosin nää kuuritkin olis paljon helpompia, kun oon talvella mieluiten sisällä valojen kanssa lämpimässä.

  Oon vasta nyt hiljattain löytänyt blogisi uudelleen (näin joskus jonkun hiusvideon aiemmin, mutta en ottanut osoitetta muistiin), ja täytyy kyllä kiittää, oot jotenkin tosi herttaisen oloinen tyttö, joten sun juttujasi on mukava lukea ja videoita katsella.

   
 • 2/19/2011 9:32 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Eihän Aino nyt mistään laihuttamisesta mun mielestä oo puhunu. Aina voi jättää epäterveellisiä ruokia pois, ja ruveta liikkumaan, ilman että ois joku hullu dieetti käynnissä.

   
 • 2/19/2011 9:56 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Olen huomannut,että syöt aika epäterveellisesti, etkä liiku ollenkaan, mutta tsemppiä hirveesti :) kyllä se siitä!

   
 • 2/19/2011 11:32 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "On hupaisaa miten osat uskovat hedelmien olevan pahasta kuten viljatuotteidenkin.. Ne on hyvä korvata eläinrasvalla, metvurstilla, kermalla ja pekonilla Atkinsin dieetin suosijoiden mielestä."

  Aika vanhanaikaista ja pinttynyttä "tietoa". Korjataas vähän harhaluulojasi; eli ei sentään, mitään ei KORVATA mainitsemillasi aineksilla, eikä Atkinsin ruokvaliokaan perustu pelkkään metwurstiin ja pekoniin, mitä siis media on sinulle syöttänyt. Perus vhh-ruokavalio on aivan ihana. Nyrkkisääntönä on, että leivät, pastat, riisi, sokeri, peruna ym. korkeahiilihydraattinen ja tärkkelyksinen, elimistölle tarpeeton mössö jätetään ruokavaliosta pois. Tämä onkin avain kaikkeen terveyttä edistävään. Tiesitkö, että hedelmien oma sokeri, hedelmäsokeri, eli fruktoosi nostaa verensokeria aivan samalla tavalla tähtitieteellisiin lukemiin kuin mikä tahansa muukin sokeri, vaikutus ei siis ole millään muotoa verensokerille terveellinen. "Vhh"/Atkins-ruokavalio ei suinkaan ole nimeämisestään huolimatta pelkkä muoti-ilmiö. Ko. ruokavalioilla on maailmassa hyvin suuri osa ihan tietämättään. Ja he ovat meitä, pullamössökansaa terveempiä.

  Eläinrasva (kerma, lihojen rasva) ei ole epäterveellistä, vaan tutkitusti ihmisen elimistölle hyödyllistä. Kasvirasvat ei kadota huonoa kolesterolia minnekään, ainoastaan ikäänkuin piilottaa sen kudoksiin. Todellista alentumista ei siis kolesterolinkaan kohdalla tapahdu.

  Mitä hyötyä itse olen saanut Atkinsin tyylisestä ruokavaliosta?
  -Olo on parempi ja terveempi
  -Omituinen syönnin jälkeinen huono olo, ähky ja väsymys katosivat
  -Vuosia kestäneet iho-ongelmat lähtivät paranemaan (tämä etenkin tuntuu todelliselta ihmeeltä)
  -Mahakivut ym. vatsavaivat loppuivat kuin seinään
  -En näe enää samoin kiusallista nälkää, eikä tule suuria mielitekoja epäterveellisiä syötäviä kohtaan

  Voisin myös kertoa läheisteni havaintoja ja lääkärikäynneillä todettuja positiivisia tuloksia, mutta ehkäpä annan sinunkin vain elää siellä omassa fruktoosin ja muiden sokerien kyllästämässä äkkimakeassa maailmassasi, missä mikään muu kuin puhdas sokeri ei maistu enää tarpeaksi makealle. Usko pois, mutta olet yksi niistä, jotka on ihanassa hiilarikoukussa. :)

   
 • 2/19/2011 11:35 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "Toisin kuin muotiblogit niin muotidieetit eivät ole ravitsemusterapeuttien eikä myöskään virallisten suosituksien mukaisia."

  Naurattaa. Tutkaisepa muuten lääkäri Antti Heikkilän kirjoja. Hänellä on hieman sanottavaa "virallisiin suosituksiin". Sinähän olet aivopesty "virallisten suositusten" uhri. Ja virallisten suositusten laatijat kiittää. ;)

   
 • 2/20/2011 1:12 ap. , Blogger Milla kirjoitti...

  Joo mullakin piti alottaa kesäksi kuntoon -projekti, mutta nyt into lopahti ja yritän pitää itteni hyvässä kunnossa, vaikkei ehkä ihan sinne vatsalihaksiin asti, vaikka niin yritin:D

   
 • 2/20/2011 1:29 ap. , Blogger IP kirjoitti...

  Mäkin alotin terveellisemmän elämän tyylin :)) Oon yrittäny nukkua parempia yöunia jotta ei tarvis piristää ittiään energia juomilla. Ja sitten oon ns. "karkkilakossa" joskus sallin itelleni jotain hyvää koska jos oon liian kriittinen itteni kanssa niin joku päivä sortuisin ja pahasti.. ostin myös salikortin omilla rahoilla niin sekin vähän motivoi käymään siellä.
  Ja jotkut tossa sanoi ettei Ainon tarvitse laihduttaa ja olen sitä mieltä itsekkin. Ja mielestäni Aino ei missään vaiheessa ole puhunut laihduttamisesta.. vaan ylipäätään terveellisemmästä ruokavaliosta jne. Liikunta tuottaa HDL jota kutsutaan hyväksi kolesteroliksi joka ennalta ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja. Eli vaikka oot kuinka pieni niin silti voi olla verisuonet ihan tukossa ja syö paljon roskaruokaa mutta sattuu olemaan hyvä aineenvaihdunta.. ei laihuus kerro oikeestaan mitään siitä onko terveellinen ruokavalio :)
  tulipa pitkä kommentti..

  http://aipii.blogspot.com/

   
 • 2/20/2011 4:55 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "Lähes kaikki muut dieetit epäonnistuu ja kilot tulevat takaisin, väsyttää, palelee ja on nälkä, mutta ei vähähiilihydraattisella."

  Oma kokemus täysin päinvastainen: olo äärimmäisen väsynyt ja inhottava vähähiilarisella dieetillä. Koko ajan olisi pitänyt syödä rasvaista/lihaa, mikä itselle ei juurikaan maistu. + koko ajan paska fiilis ja laskeminen siitä, "miten paljon mä niitä kauheita hiilareita saankaan syödä tänään". En suosittele.

  Mut kaikki tavallaan.

   
 • 2/20/2011 11:50 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Onneks sä et tarvi niitä DIEETTEJÄ kun oot jo valmiiks ihan normaalipainoinen. :D Siis kun jotkut puuttuu että naps vaan 5kg pois atkisin dieetillä.. Ei taida kummiskaan olla sen sun tavote?

  Elikkä musta sä oot ihan oikeessa suunnassa siinä, että jätät ne valmisruoat pois. Kunhan muistat että joskus on ihan hyvä hemmotella itseään herkuilla. Tai itsellle olis ainaki helpointa että aina sillon tällön saa herkutella. :)

  -Kokeile erilaisia salaatteja. Ne on ihan rakkautta <3 Monista blogeista löytää nyt mitä herkullisimpia reseptejä. Elikkä ei aina tarvi salaatti-kurkku-tomaatti -linjaa vetää vaan ihan randomilla vaikka omenoita sekaan niin sekin tuo jännän vivahteen :D

  Kotiliikuntaan suosittelen dvd:eita, jos tykkäät mielummin harrastaa kotona, kuin lähteä salille/ryhmäliikuntatunneille.

  Mulle se lenkkeily on ehkä 1.vaihtoehto, koska se on helppo tapa purkaa paineita ja saada typerät murheet pois mielestä :) Ja tietty kunnon paraneminen on ihan +++

  PS. Blogista "Heidi K." on helppo saada innostusta liikuntaan. Se tyttö saa tämmösen laiskimmankin miettimään, että miks hemmetissä oon jättänyt liikunnan pois mun elämästä. :D

  PPS. Jos vaan saat jonkun kaverin innostumaan urheilemaan kanssas, niin on PALJON helpompi pitää niistä liikunnallisista tavoitteista kiinni.

   
 • 2/20/2011 11:59 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Itellähän on tämmönen ruokavalio: syön tosi terveellisesti, kunnon ruokia, pizzaa söin viimeksi 2 vuotta sitten ja hamppareita vihaan. Kerran mulla oli ihan armoton karkinnälkä, vejin puoli kiloo tunnissa ja oksensin ne kaikki sitten ulos. Ei sen jälkeen oo karkinhimo yllättänyt. Se oli aika kauhea kokemus mutta mun karkinhimo lopahti siihen. Suosittelen jos haluat päästä eroon siitä :) Harmi jos vihaat talvea. Raikkaan pakkasilman hengittäminen poistaa päänsäryn ja muutkin säryt kun pääsee reippailemaan ulkoilmaan. Suosittelen siis ulkoiluakin. :) Mutta onnea matkaan!

   
 • 2/20/2011 12:21 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "Karppausta harkitsevien on kaikkein tärkeintä muistaa, että vain laihdutusta haettaessa on yhdentekevää syötkä hiilihydraatteja, proteiinia, rasvaa.. Kalorit ovat ainoita, joilla on merkitystä."

  Osin totta, mutta se, mistä ne kalorit tulevat, on tärkeää!!!
  Miksi siis söisit "sallitut" kalorisi sellaisista lähteistä, jotka aiheuttavat ilmavaivoja, huonoa oloa, nälkää ja väsymystä? Mikset söisi sallittuja kaloreitasi proteeiinista ja rasvasta, jotka kiihdyttävät aineenvaihduntaasi, polttavat rasvaa elimistössäsi, pitävät kylläisyyden tunnetta, poistavat makeanhimon ja antavat hyvän olon?

  Ihan pelkällä kalorien laskemisella ei siis laihdu pidemmän päälle! :)

   
 • 2/20/2011 12:22 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "Robert Atkins oli 183cm pitkä ja painoi kuollessaan 116kg..

  Robert Atkins sai sydänkohtauksen ennen kuolemaansa vaikka kuolikin myöhemmin liukastumiseen.. Sitä se kylmyys teettää :-"

  Tarkistatko tietosi? Atkins tosiaan oli kuollessaan 117kg, mutta joutuessaan teholle hän painoi 83kg, kooma turvotti hänet 117 kiloon. Sydänkohtauksen aiheutti synnynnäinen vika. Aina ei itse myöskään elä, kuten opettaa! ;)

   
 • 2/20/2011 2:57 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Tuolle Minimalisti-aivopessylle jauhajalle sellainen tiedotus, että tuo eräässä postauksessa ollut Ainon lohisalaatti-annos menee myös aivan oivallisesta, ja terveellisestä vhh-syötävästä. ;)

   
 • 2/20/2011 4:05 ip. , Blogger mallllu kirjoitti...

  Täällä ilmoittautuu myös yksi joka on aloittanut terveellisemmän elämän. Olen jättänyt roskaruat lähes kokonaan pois sekä käyn melkeimpä joka päivä salilla. Tsemppiä sulle!

  T. blogimaailman uusi tulokas
  http://onceuponatimetherewasadream.blogspot.com/

   
 • 2/20/2011 9:26 ip. , Anonymous Miisa kirjoitti...

  Kirurgi Antti Heikkilän kirja Diabeteksen hoito ruokavaliolla on herättänyt siinä määrin hämmennystä, että Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka on puuttunut aiheeseen liiton internetsivuilla. Ilanne-Parikan mielestä Heikkilän ohjeet ovat edesvastuuttomia ja jopa vaarallisia, jos niitä sovelletaan tyypin 1 diabeetikoiden hoitoon.

  Antti Heikkilä on lähes yhtä naurettava henkilönä kuin asiantuntijaa esittävä mielipuoli Olli Posti.

  Heikkilä puhuu muut huijareiksi ja ortopedinä rupeaa leikkimään "asiantuntijaa" kyseisten ihmisten kuten Olli Postin (Suosii huumeita käyttävää lihavaa pullukkaa David Wolfea, joka myy turhia tuotteitaan) ei kannata kuunnella.

  Kyseiset ihmiset ovat lähes yhtä aivopestyjä kuin ääriuskovaiset, jotka ajattelevat oman virtsan juomisen olevan terveyttä edistävää.

   
 • 2/20/2011 9:44 ip. , Anonymous Thaimaa Phuket kirjoitti...

  Antti Heikkilä ei ole ruokavalioon liittyvien asioihin sopiva auktoriteetti. Heikkilä on koulutukseltaan luu- ja tukielinsairauksiin erikoistunut kirurgian setä. Tästä johtuen hän ei ole oikea henkilö vastaaaan ravintoon liittyviin kysymyksiin.

  Lääketieteen valtavirtaa edustavilta tutkijoilta eivät Antti Heikkilän näkemykset ole saaneet hyväksyntää.

  Helena Gylling leimasi Diabetes-lehden numerossa 10/2004 Antti Heikkilän ravintosuositukset hengenvaarallisiksi. Helena Gyllingin mukaan ortopedi Antti Heikkilän teesit ovat: Syökää voita, margariineissa on vaarallista transrasvaa ja välttäkää hiilihydraatteja.

  Ravintosuositukset ovat näiden teesien suhteen erilaiset. Ravitsemusterapeutti Liisa Heinonen ja professori Antti Aro perustelevat Diabetes-lehden numerossa 12/2003 negatiivisuuttaan Antti Heikkilän ravintosuosituksille.

  Vähähiilihydraattista ruokavaliota voi harjoittaa järkevästi kuten yksi täällä kirjoittikin. Syömällä vähähiilihydraattista järkevästi syö kieltämättä terveellisemmin kuin suurin osa väestöstä.. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi optimaalinen ruokavalio.

  "Eläinrasva (kerma, lihojen rasva) ei ole epäterveellistä, vaan tutkitusti ihmisen elimistölle hyödyllistä. Kasvirasvat ei kadota huonoa kolesterolia minnekään, ainoastaan ikäänkuin piilottaa sen kudoksiin. Todellista alentumista ei siis kolesterolinkaan kohdalla tapahdu."

  Ylimääräinen rasva kannattaakin minimoida tulipa se eläinrasvana tai kasvisrasvana. Kasvirasva on parasta saada luonnollisesti mm. pienestä määrästä avocadoa.

  Mitkä muuten oli tutkimuksesi lähteenä? Mihin tutkimuksiin siis tarkalleen viittaat?

  183cm ja painoi 83kg ja sitten "turposi" 116kg.. Näinhän ne osat kirjoittelee.. Tässäkin lähtäkohdassa hra. Atkins oli läski eikä dieetti ollut toiminut :-)

  En ole koskaan nähnyt ketään niin lihavaa ihmistä kuin esim. Robert Atkins, joka olisi tullut lihavaksi syömällä hedelmiä, kasviksia ja valkoista riisiä.

  Syököön kukin tavallaan ja varokoon epäterveellisiä vähähiilihydraattisia dieettejä, jotka markkinoivat omia turhia vihkosiaan.

  Katsokaapa vaikkapa Clarence Bass herrasta kuvia.. Kyseinen mies syö paljon hiilihydraatteja ja kasvispitoista ruokaa.. Millaisessa kunnossa hänen kroppansa on nyt 70 vuotiaana. http://www.gregsushinsky.com/gsb/bass_great_expectations.html linkistä voi tarkistaa.. Onpa ne hiilihydraatit oikein turvottaneet ja pitänyt voimattomana :)

  Nyt nukkumaan ja aamulla Karon Beachille hölkkäämään ja punnertelemaan.

  Thaimaa Phuket

   
 • 2/21/2011 1:07 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Itse henk.koht. pidän Antti Heikkilää lähinnä "sanansaattajana", joka uskaltaa kertoa niistä muistakin tutkimustuloksista (joita todella ON. Niistä vain vaietaan). Ja joka pystyy myös _oikeasti_ osoittamaan todeksi "vhh"-ruokavalion terveysvaikutukset ym. hyödyt.

  Kyllä se niin on, että niihin huippututkinnon omaaviin ravitsemushöperöihin ei ole niihinkään aina luottamista. Pysyvät vain vuosikymmeniä kannassaan "terveellisestä ruokavaliosta", mutta miksei hyödyt näy kenessäkään? Päinvastoin, haitat sen sijaan näkyvät.

  Itse en siihen halpaan enää mene.

   
 • 2/21/2011 1:12 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Kuva lihaksikkaasta papastakaan ei aina ole tae siitä, että tämän noudattamalla runsashiilihydraattisella, vähärasvaisella ruokavaliolla tämän olo olisi mitä mainioin.

  Varoittavana esimerkkinä sanoisin myös ns. laihat läskit.

   
 • 2/21/2011 7:28 ip. , Anonymous Hiltunen kirjoitti...

  Laihat ihmiset, joilla on isot mahat syövät huonoja hiilihydraatteja ja paljon rasvaa. Clarence Bassin runsas hiilihydraattinen ruokavalio pienellä rasvalla on hyvä esimerkki toimivasta dieetistä, jota Minimalisti on täällä suositellut.

   
 • 2/21/2011 9:27 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Tää, joka braissailee Thaimaan Phuketilla:

  Mihin perustat lauseesi, että vähähiilihydraatiton dieeti on epäterveellinen? Itse olen noudattanut sitä vuoden alusta ja 6 kiloa painosta on tippunut (en ole läski 176 ja 77kg) ja olo on mitä energisin!

  Mitä tulee itse Atkinsin lihavuuteen, harva ihminen elää itse tismalleen kuten opettaa! ;)

  Kolmanneksi, mitä ihmettä teet turistirysässä nimeltä Phuket, Thaimaassa on parempiakin paikkoja! :)

   
 • 2/21/2011 11:42 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  mä käyn masennuksen yms juttujen takia välillä juttelemassa. yleensä psykologin kanssa mutta välillä ravintoasioista tulee juteltua yhen toisen tyypin kanssa jota aluksi pidin täysin hörhönä hippinä kun se pukeutuukin tosi oudosti.. :D mutta juu se aina vauhkoo miten viljat yms pitäs jättää pois. ensin pyörittelin silmii mut sitten kokeilin huvikseni.

  kannattaa tutustuu tänne: http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=128&kom=1#kom lukekaa noit kommenttei. ja jos kiinnostaa aihe enemmänkin niin Vaaralliset viljat -kirja kandee lukea, ei muuten tee enää mieli koskea tikullakaan viljatuotteisiin!

  oon ollut aina ylipainonen, oon yrittänyt vaikka miten laihtuuu mut paisuminen on vaan jatkunut aina vaan. nyt kun viljat oon heivannut pois, niin 10kg on lähtenyt. ja tämä vaan siksi, että oon noudattanut sitä vanhanaikasta "hyvää" ruokaympyrää ja elänyt harhaluulossa että viljat on terveellisiä. paskat oo!

  viljat OLI terveellisii sillon joskus muinoin kun ihmiset teki omien peltojensa viljoista leipänsä. nykyään ne leivät pumpataan täyteen kaiken maailman lisäaineita sun muuta, niin onko mikään ihme että se viljatuotteiden terveellisyys ei oo enää ihan samaa luokkaa kuin kymmeniä vuosia sitten.

  myöskin rasvaton maito yms kannattaa jättää ja vaihtaa rasvaiseen :) rasvaton maito on homogenoitu mikä ei oo ollenkaan hyvä asia. järkytyin myös kuullessani, että kevyt margariinassa on mukana MUOVIA. Nykyään syön kunnon voita ja voi että, oon kohta elämäni kunnossa kuhan tota painoo vielä lähtee.

   
 • 2/22/2011 9:40 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Oon niin kauan eläessäni yrittänyt syödä "runsashiilihydraattisesti" ja "vähärasvaisesti", mutta voi #%¤&½! siitä ei ole koskaan seurannut mitään muuta kuin tyhjä olo, vatsavaivoja ja verensokeri laskee yhtä nopeasti alas kuin nousee, joka tarkoittaa, että nälkäinen olo iskee taas nopeasti. Sitä vastaan ei ole mukava kamppailla kun ei ole oikein varaa syödä enempää eli ts. ylensyödä.

  Kaikki muuttui kuin jätin 100-prosenttisesti viljat, sokerin, muunnellut kevyt-tuotteet ym. roskan pois ja aloin syömään täysrasvaisia, mahdollisimman aitoja tuotteita. Paino alkoi putoamaan, (normaalipainon ylärajoista) iho tasoittumaan. Tiedän myös ilmavaivoista kärsineitä joilta ko. ongelmat lähti tyystin vastaavan ruokavalion myötä. Eipä tosin itsellänikään sitä ongelmaa ole. :D

  En sitten millään usko tämän ruokavalion epäterveellisyyteen. Sisältää turhien hiilihydraattien sijasta paljon kasviksia, hyviä rasvoja, sekä eläinrasvaa. Kukaan ei pakota syömään pelkkää pekonia ja metwurstia, puupäät! En ole eläissäni näin terveellisesti syönytkään, vaikka ennen pidin tällaista ruokvaliota sinä suurimpana katastrofina, mutta se todella toimii.

  Vanhaan en aio palata.

  Edelleen kauhistelen kaupan sokeroituja jogurtteja, rasvatonta maitoa (jota ennen kulutin kahvin kanssa), kevytlevitteitä, rasvattomia tuotteita, MUROJA, leipiä ja niin edelleen. Ne on suoraan sanottuna täyttä paskaa!

  Mutta jokaien syökööt kuten haluaa ja miten parhaimmalta tuntuu. :)

   
 • 2/23/2011 9:51 ip. , Blogger veerra kirjoitti...

  mun on pitäny alottaa sama jo koko alkuvuoden ja tällä viikolla oon ollu niiiiin kyllästyny tähän olemukseen että nyt alkaa, joten tsemii sulle ja toivottavasti minäki pystyisin! :)

   

Lähetä kommentti

Lue ennen kuin kysyt:

Nimi: Aino, Uino on vain ala-asteelta jäänyt lempinimi :)
Ikä: 20
Opiskelen: Helpassa parturi-kampaajaksi.
Perustin blogin: 31.10.2008
Kamera jolla kuvailen ja otan videoita: Nikon D3100
Kaulakoru joka aina kaulassa: Kultaliikkeestä (19v synttärilahja)ei ole siis GUESS:in kaulakoru.
Pituus:n.167cm
Hiukset: Teippipidennykset ja hankittu kampaamotukusta.
Rustokoru: Itse tehty hopeaketjusta ja omista korviksista.
Millä muokkaan kuvat: Paint.net (netistä ladattava)
Millä teen gifit: PhotoScape (netistä ladattava)


KYSYTYIMMÄT POSTAUKSET

Miten teen Gif animaatiot: http://uinon.blogspot.com/2011/10/siniturkoosipaita.html

Miten teen kiharani: http://uinon.blogspot.com/2012/03/kiharat-kuvina_10.html

Huoneeni:
http://uinon.blogspot.com/2012/01/huonevideo-kissa.html

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu