Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Uino

Uino

2.12.2010

Suklaanruskeaa vaihteeksi

Tuntuu suoraan sanottuna tosi hassulta, kun meillä alkoi taas lukuaineet koulussa. Kun monesti meillä on taukoja aika harvalti ja on paljon seisoskelua ja puuhaa. Nyt on tosi päinvastaisesti, mikä onkin kivaa vaihtelua :) Päivä alkoikin äidinkielellä ja opettaja luki aukeaman verran yhdestä kirjasta, joka oli todella koukuttavan kuuloinen.

Huivi: Valtteri (GT)
Takki: Valtteri
Laukku: Valtteri
Kengät: Valtteri (Dinsko)
Mekko: GT
Neule: Valtteri (H&M)


Kirjan nimi on Nälkä Peli, se on aika raju ja jännittävä, vaikka vasta alkuunhan mä olen päässyt. 
Tässä kiinnostuneille netistä kirjasta:
Näin tapahtuu ennen kirjan alkua:
Luonnonkatastrofit, kuivuus, myrskyt, tulipalot ja tulvat nielivät suurimman osan Pohjois-Amerikasta. Loput hävitti jäljelle jääneestä ruuasta käyty sota. Raunioista syntyi Panem, kolmetoistavyöhykkeinen ns. maa-alue. Sen kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitaan vastaan, mutta hävisivät taistelun, ja kolmastoista vyöhyke tuhottiin lopullisesti. Rangaistukseksi kehitettiin Nälkäpeli.
Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Jokaisen vyöhykkeen on arvottava yksi tyttö ja poika osallistumaan kisaan. Nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle, jossa heidän on tapettava toisensa. Viimeinen hengissä selviytyjä on voittaja.
VAROITUS:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Päähenkilönä on 16-vuotias Katniss Everdeen jonka pikkusisko Primrose Everdeen valitaan nälkäpeliin. Katniss ei kuitenkaan voi kestää ajatusta, että hänen 12-vuotias pikkusiskonsa joutuisi hengenvaaraan, joten hän ilmiottautuu Primin tilalle nälkäpeliin. Vyöhykkeen 12 poikatribuutti on Peeta Mellark, joka on vuosia sitten tehnyt Katnissille palveluksen, jota Katnissin on mahdoton unohtaa. Katniss saa ystävältään Madgelta ennen pelin alkua lahjaksi rintaneulan, jossa on matkijanärhi, ja josta tulee myöhemmin kapinan merkki.
Katniss matkustaa yhdessä Peetan kanssa Capitoliin (pääkaupungin) valmistautumaan nälkäpelin alkuun. Siëllä he opettelevat selviytymään areenalla esim. opettelemalla erilaisten aseiden käyttöä ja kasvien tunnistamista. Katniss on todella hyvä ampumaan jousipyssyllä, ja Peetan vahvuus on painojen nosto.
Peeta kehittelee yhdessä heidän avustajansa Haymitchin kanssa suunnitelman, jonka tarkoituksena on kääntää yleisön huomio vyöhykkeen 12 tribuutteihin (eli Katnissiin ja Peetaan). Peeta siis väittää haastattelussa olevan palavasti rakastunut Katnissiin. Katniss luulee sitä koko ajan vain taktiikaksi, jotta he pärjäisivät paremmin areenalla (mutta Peeta onkin tainnut olla tosissaan). Areenalle päästyään Katniss liittoutuu vyöhykkeeltä 11 olevan tytön Ruen kanssa. Rue on vasta 12 ja muistuttaa Katnissia kovasti hänen rakkaasta pikkusiskostaan Primistä. Rue kuitenkin kuolee pian taistelussa. Yksi toisensa jälkeen tribuutit kuolevat kamppailun keskellä kunnes tribuutteja on jäljellä enää 6. Sillon ilmoitetaan uusi sääntö, jonka mukaan voittajia voi olla kaksi jos he ovat samalta vyöhykkeeltä. Katniss lähtee etsimään Peetaa, että he voisivat liitoutua. Katniss löytää Peetan pahoin loukkaantuneena ja joutuu turvautumaan kaikkiin tuntemiinsa keinoihin pitääkseen Peetan hengissä.
Pian Tribuuteja on enää jäljellä 3. 2 vyöhykkeen poika Cato, Katniss ja Peeta. Kun Katniss ja Peeta sitten lopulta tappavat vyöhyke 2:sen pojan he luulevat voittaneensa, mutta ääntä ei kuulu. Sitten kuuluu kuulutus, että sääntöjä on taas muutettu ja vain yksi voi olla voittaja. Katnissin ja Peetan välille on kehittynyt niin tiivis ystävyys, ettei kumpikaan voi tappaa toista. Niinpä he päättävät tappaa molemmat itsensä syömällä myrkkymarjoja. Juontaja kuitenkin ehtii pysäyttämään Peetan Ja Katnissin ja heidät julistetaan voittajiksi. Capitolia ja heidän kehittämäänsä nälkäpeliä ei kuitenkaan häpäistä ihan niin vain ja tällä kapinallisella eleellä on kauaskantoisemmat seuraukset kuin kaksikko aluksi ymmärtää.
Ja tänään vihdoin sain vaihdossa Jenniferiltä haluamani laukun, annoin sille mun yhen laukun pari kuukautta sitten ja nyt sain tämän, kun hän tästä raaski vihdoinkin luopua :) Moikka!
Harvoin tykkään oikeesti yhtää ruskeista laukuista, mutta tää on ihana!!

Tunnisteet:

43 kommenttia:

 • 12/02/2010 6:54 ip. , Blogger Johanna kirjoitti...

  vaikuttaa tosi hyvältä kirjalta ! lainasitko kirjastosta vai ostitko ihan kaupasta ?

   
 • 12/02/2010 6:55 ip. , Blogger uino kirjoitti...

  äikän opelta :)

   
 • 12/02/2010 7:03 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Oon lukenu ton kirjan, olin hyvä :) Kannattaa lukee :D

   
 • 12/02/2010 7:03 ip. , Blogger Anni kirjoitti...

  Kuulostaa tosi hyvältä kirjalta! Kait se on pakko alkaa jostain metsästään tota :D

   
 • 12/02/2010 7:21 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Aika hauska kun tuossa kanneesa luki selvästi että Nälkäpeli tavuviivalla ja olit heti kirjottanu erikseen Nälkä peli :-D Eikö sua muuten ärsytä ko oot nyt lukenu noi juonipaljastukset?

   
 • 12/02/2010 7:27 ip. , Blogger uino kirjoitti...

  en mä sitä juoni paljastusta lukenu :D en tietenkää!!

   
 • 12/02/2010 7:27 ip. , Blogger uino kirjoitti...

  en mä sitä juoni paljastusta lukenu :D en tietenkää!!

   
 • 12/02/2010 7:36 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Sika hyvä kirja! Alotin aamun pikkutunneilla ja illalla olikin jo luettu :D koukuttava!

   
 • 12/02/2010 7:39 ip. , Anonymous nera kirjoitti...

  En voi aina olla ihailematta sun hiuksia! Ja todella kaunis kaulaliina:).

   
 • 12/02/2010 7:45 ip. , Blogger kata kirjoitti...

  mulle tuli ihan Battle Royale -niminen elokuva tosta kirjasta mieleen. Tosin siinä valittiin luokka, joka vietiin autiolle saarelle, jossa oli vaaranvyöhykkeet ja aina tietyt vyöhykkeet tiettyinä päivinä oli sellasia, et jos oli sil aluuel sillon ku se oli semmonen vaaranvyöhyke, niin niiden kaulassa ollut kaulapanta räjähti. Ja sit niiden piti tappaa siellä toisiaan.

  Oli varmaan hyvin selitetty :D Mutta siis kirja kuulosti kyl tosi kivalta, voisin lukea kanssa! :) Kunhan saan noi kaks muuta tosta alta pois :D

   
 • 12/02/2010 7:51 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Toi on ihan mahtava kirja, siis heti noiden twilight kirjojen jälkeen. Mutta lue ehdottomasti!
  Ainaki toi kirja on yks mun lemppareista ja siitä on kolmas osa tulos ny jouluksi kauppoihin=)

   
 • 12/02/2010 7:55 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Suklaan___ruskea. Aino oikeasti, ole kiltti ja kirjoita nämä tekstit ensin johonkin tekstinkäsittelyohjelmaan, jolla saat virheet korjattua ja julkaise vasta sitten. Pliis!

   
 • 12/02/2010 8:27 ip. , Anonymous pieni kommentti teille valittajille.. kirjoitti...

  teitä ei voi häiritä noin paljon se että joku kiejoittaa yhdyssanan erikseen vaikka se tulisi oikeasti yhteen.... blogi on vapaaehtoista tehdä tästä ei saa palkkaa tai muuta joten mä oon ainakin ilonen et aino edes jaksaa tätä kirjoitella kun tulee aina tollasta kommenttia :D kyl varmaan jokainen jolla on jotain vaikeuksia tällästen asioitten suhteen kärsii asiasta muutenkin joten teidän muistutukset ei varmaan helpota oloa ? Tuskin jaksatte itsekkään aina vahtia tuleeko pilkku oikeaan kohtaan ymsyms. mun mielestä tosi ärsyttävää ja sen takia oli pakko kirjottaa tää viesti! =) =(

   
 • 12/02/2010 8:33 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  SIIIS VOIN KERTOA ETTÄ TOI KIRJA ON IHA HULLU HYVÄ:DD tosta on myös kakkos osa ja kolmasosaki ilmestyny iha pariviikkoo sitten. im in love:D<33

   
 • 12/02/2010 8:40 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  toi on kuulemma iihan mahti kirja! Kannattaa lukea kaikki kolme kirjaa!

   
 • 12/02/2010 9:35 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Tykkään laukusta, ihana!
  + kiitos kirjaesittelystä:p
  tartten uusia kirjoja luettavaksi

   
 • 12/02/2010 9:37 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Ps. voi luoja oikeesti noita valittajia! Alkaa ärsyttämään toden totta! Eikö niillä oo muuta tekemistä kuin haukkua ja dissata? Itekkin jätän joskus yhdyssanat pois ihan huvin vuoksi, ei pitäis niin kauhee ongelma olla:D

   
 • 12/02/2010 10:09 ip. , Anonymous Heidi kirjoitti...

  Aikamoinen sattuma, lainasin just ton kirjan tänään kirjastosta kun aika mielenkiintoselta vaikutti :)

   
 • 12/02/2010 11:25 ip. , Anonymous nimi kirjoitti...

  Tuo yksi anonyymi...??? "Suklaan___ruskea. Aino oikeasti, ole--- jne." Mitä jos menisit itse opettelemaan niitä yhdyssanoja? Suklaanruskea on yhdyssana kuten Aino kirjoitti.

   
 • 12/02/2010 11:49 ip. , Blogger Jeremias H. kirjoitti...

  hei oon muute lukenu nuo kaikki nälkäpelit tosi hyviä :)

   
 • 12/03/2010 1:39 ip. , Blogger Milkholic kirjoitti...

  Oi, nälkäpeli ! Se on ihana loistava kirja ! :) On tullu siis tosiaan itellä luettua myös se toinenkin osa, ja nyt odottelen joskos joululahjaksi sen kolmannen saisin... :)

   
 • 12/03/2010 3:11 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Ootko viikonlopun taas Sampankaa :p

   
 • 12/03/2010 3:45 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Ei noi kielioppivirheet muuten ärsyttäisi, mutta kun niitä on joka postauksessa ja PALJON. Kyllä 18-vuotiaan naisen pitäisi yhdyssanat hallita, ne opetellaan jo ala-asteella. Tyhmä mikä tyhmä.

   
 • 12/03/2010 3:50 ip. , Blogger Gordita kirjoitti...

  Vinha vintagelaukku,vau!

   
 • 12/03/2010 3:50 ip. , Blogger Gordita kirjoitti...

  Vinha vintagelaukku,vau!

   
 • 12/03/2010 4:39 ip. , Anonymous Jenni kirjoitti...

  Toi on aivan ihana kirja ! Meki just saatii koulusta luettavaks noi : D

   
 • 12/03/2010 5:30 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Moikka ajattelin kun kerran olet hiusalalla ja osaat varmasti tehdä kiharia hiuksiin: )..siis sellaisia että etutukka on kiharrettu taakse päin ja muuten on suorat hiukset niin voisitko joskus tehdä semmoisen videon missä opetat, sillä mä haluaisin sellaisen kampauksen yksiin juhliin, jotka on tulossa aika pian :)...tässä kuva jos sen vain näkyy : )..http://www.facebook.com/NikoJesper?v=wall#!/photo.php?fbid=1633646597903&set=a.1602842627823.2085317.1138821780
  PS: olis kiva jos saisit tehtyä tämän suoristusraudalla nämä kiharat :)

   
 • 12/03/2010 6:25 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Toi kirja on ihana, itte oon lukenu kaikki osat monta kertaa :))

   
 • 12/03/2010 6:38 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  miten sulla pysyy noi lyhyet hiukset edestä tollai takana? joudutko koko ajan 'sukimaan' niitä vai laitatko paljon lakkaa yms.?

   
 • 12/03/2010 7:17 ip. , Anonymous heini kirjoitti...

  ihania kuvia (: mun kaverit on kehunu tota kirjaa tosi paljo mut en oo vielä saanu aikaseks lukee sitä :D vois kyllä. hyvää itsenäisyyspäiväviikonloppua (: <3

   
 • 12/03/2010 7:26 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "Tuo yksi anonyymi...??? "Suklaan___ruskea. Aino oikeasti, ole--- jne." Mitä jos menisit itse opettelemaan niitä yhdyssanoja? Suklaanruskea on yhdyssana kuten Aino kirjoitti."

  ei idiootti!
  aino korjasi kyseisen suklaanruskean anohuomautuksen jälkeen.

   
 • 12/03/2010 7:42 ip. , Blogger emmmi kirjoitti...

  Moi!
  Olen meljko uusi lukija, ja nyt ensimmäistä kertaa uskaltaudun kommentoimaan :) Sulla on ihana blogi <3
  Haluisitkos tehdä postauksen, jossa esittelisit semmosia asuja, jotka sopii yläkouluikäisille, käytettäväksi niinkun koulussa.
  Tai kertoa edes jtn vinkkejä :D

   
 • 12/03/2010 7:45 ip. , Blogger emmmi kirjoitti...

  Moi :) Olen melko uusi lukija, ja nt uskaltaudun kommentoimaan :D Sulla on aivan ihana blogi!
  Haluaisitkos tehdä postauksen,jossa esittelisit simppeleitä asuja yläaste-ikäisille tytöille? :D Itsellä on vähän vaikeuksia viitsiikö sitä korkokenkiä tai huulipunia käyttää näin 9. luokalla :)
  Kiitos!

   
 • 12/03/2010 7:59 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  "Tuo yksi anonyymi...??? "Suklaan___ruskea. Aino oikeasti, ole--- jne." Mitä jos menisit itse opettelemaan niitä yhdyssanoja? Suklaanruskea on yhdyssana kuten Aino kirjoitti."

  Tai sitten Aino korjasi sen virheen sillä alunperin se oli kirjoitettu erikseen... ;)

   
 • 12/03/2010 10:59 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  postaa sun perismeikistä? eli mitä meikkivoidetta ja kuinka paljon ja mihin ja sitten laitatko puuteria ja millä ja eikö iho näytä kuivalta vai onko ihos pintakuiva... mulla ainakin tahtoo näyttää kuivalta ja ryppyseltä puuterin jälkeen, kun on niin kuiva iho

   
 • 12/03/2010 11:32 ip. , Blogger H kirjoitti...

  Hei kiitti vielä siitä takista! Se oli tosi hyvä ja oon kyllä tyytyväinen :)

   
 • 12/03/2010 11:51 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Anonyymi:"Ei noi kielioppivirheet muuten ärsyttäisi, mutta kun niitä on joka postauksessa ja PALJON. Kyllä 18-vuotiaan naisen pitäisi yhdyssanat hallita, ne opetellaan jo ala-asteella. Tyhmä mikä tyhmä."

  Vastaukseni sinulle arvoisa Anonyymi:

  1.Ensinnäkin väität oikeinkirjoitusvirheitä kielioppivirheksi. Esimerkiksi yhdyssanat (suklaanruskea) ovat oikeinkirjoitusvirheitä eivätkä kielioppivirheitä. Kannattaa ensin tarkastaa tällaiset asiat omalta kohdalta, ennenkuin alkaa niitä muille opastamaan.(Kyllä, olen pikkutarkka, kuten sinäkin anonyymi.)

  2.Jokaisen jo kirjoitustaitoisen ihmisen (ja kirjoitustaidottomankin) kuuluisi osata ennen kaikkea käytöstapoja. Olitpa kuinka taitava tahansa kijoittajana,niin silti "Tyhmä mikä tyhmä" kommentit eivät anna kenestäkään edullista kuvaa. Hyvä kirjoittaja osaa kirjoittajaa napakoita mielipiteitä kohteliaasti ja selkeästi ketään loukaamatta ja henkilökohtaisuuksiin menemättä. Kenelle täällä siis pitäisi antaa opetusta äidinkielessä? Kenen täällä pitäisi aivan aluksi oppia elämän perusarvoja?

  P.S Uino, ihana blogi. Jatka samaan malliin!:)

   
 • 12/04/2010 11:38 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Arvoisa pikkutarkka anonyymi,
  kyllä Ainolta niitä kielioppivirheitäkin löytyy. Lukukongruenssit ja pronominien käyttö on ainakin melko hukassa.

   
 • 12/04/2010 2:04 ip. , Anonymous Sini kirjoitti...

  Aivan mahtava kirja! Ja jatko-osat myös. Odotin kieli pitkällä koska kolmas osa ilmestyy ja tarkoitus oli pyytää sitä joululahjaksi, mutta kivat kaverit antoivatkin sen jo synttärilahjaksi 8) Nyt se odottaa enää vain lukemista tuolla hyllyssä.

   
 • 12/04/2010 10:04 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Kai jokainen saa kirjottaa miten itse haluaa! Ei tämä blogi ole mikään äidinkielen esitelmä! Tsiisus...

   
 • 12/06/2010 2:30 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

  Pitäkää nyt hitto vie turpanne kiinni, Ainolla o lukihäiriö. Ja virheitä tulee kaikille vaikkei oliskaan

   
 • 12/06/2010 2:33 ip. , Blogger krista kirjoitti...

  toi nälkäpeli on ihan paras! trigologian viimeinen osa ilmesty englanniks alkusyksystä nyt mun pitää oottaa viä jonkun aikaa että suomekskin :o

   
 • 12/13/2010 10:43 ap. , Anonymous Annie kirjoitti...

  Toi ei taida olla ihan aikuisille suunnattu kirja kuitenkaan...? Idea on kyllä ihan hyvän kuuloinen, Battle Royale -tyyliin. :)

   

Lähetä kommentti

Lue ennen kuin kysyt:

Nimi: Aino, Uino on vain ala-asteelta jäänyt lempinimi :)
Ikä: 20
Opiskelen: Helpassa parturi-kampaajaksi.
Perustin blogin: 31.10.2008
Kamera jolla kuvailen ja otan videoita: Nikon D3100
Kaulakoru joka aina kaulassa: Kultaliikkeestä (19v synttärilahja)ei ole siis GUESS:in kaulakoru.
Pituus:n.167cm
Hiukset: Teippipidennykset ja hankittu kampaamotukusta.
Rustokoru: Itse tehty hopeaketjusta ja omista korviksista.
Millä muokkaan kuvat: Paint.net (netistä ladattava)
Millä teen gifit: PhotoScape (netistä ladattava)


KYSYTYIMMÄT POSTAUKSET

Miten teen Gif animaatiot: http://uinon.blogspot.com/2011/10/siniturkoosipaita.html

Miten teen kiharani: http://uinon.blogspot.com/2012/03/kiharat-kuvina_10.html

Huoneeni:
http://uinon.blogspot.com/2012/01/huonevideo-kissa.html

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu