Kaloripommeja
Tuikut paloi keittiössä ja tunnelma oli muutenkin tosi jouluinen...ja mulla oli kokkaushimo! Kuten edellisessä postauksessa vilahtikin noi ruokakassit, niin siellä oli tälläisiä aineksia:
Mä halusin tehdä pieniä pasteijoita, vaikka toi voitaikina ei ihan terveellisemmästä päästä ole, mutta pitää tyttöjenkin välillä herkutella ;)
Ostin ison 10kpl boksin, joka maksoi n.3€. Viidestä isosta levystä tein pasteijoita ja toisista viidestä kinkku/tonnikala rullia.
Pasteijoihin kuuluvat levyt laitoin puoliksi, joten levyt olivat neliönmuotoisia. Sitten kaulin hieman litteämmäksi ja hieman enemmän korkeutta. Toiselle puolelle lihaa jonka olin maustanut.
Toinen pääty laitetaan lihan päälle
Haarukalla painellen suljetaan sivut ja keskelle tehdään muutama reikä. Itse laitoin lihaa mahd. paljon myös reunoille, jotta ei tulisi kuivia reinoja. Haarukkaa kannattaa välillä kostutella vedellä, niin taikina menee paremmin kiinni eikä aukea uunissa noustessaan.
Neljässä on tonnikalaa ja muissa jauhelihaa. Itse pidän tonnikalasta enemmän, varsinkin kylminä, nam<3
Uuniin paistumaan, 15-20 minuuttia.
Sitten rullien vuoro, levyt pidetään isoina, jotta on helpompi sitten rullata :)
Kaulitaan isommaksi ja tämän jälkeen kannattaa nostaa taikina laudalta, sillä juuttuu helposti kiinni,
Mitä tahansa voi miltein täytteeksi laittaa, kuten erilaisia juustoja, maustelevitteitä, lihoja, pelkkiä kasviksia. Mä tein montaa erilaista, sillä samppa ei tykkää lämpimästä tomaatista tai tonnikalasta, enkä mä juustosta. Jätä toiseen päähän tyhjää tilaa ja sivele sitä hieman vedellä jotta kiinnittyy hyvin .
Aloita rullaaminen siltäpuolelta, jossa täytteet ovat.
Leikkaa 4-5 osaan.
Sivele päälle kananmunaa ja päälle voi lisätä halutessaan juustoa.
Rullista tulee valmiina paljon hienomman näköisiä, mutta en edes niistä muistanut kuvia ottaa :D
DONE!
Mä halusin tehdä pieniä pasteijoita, vaikka toi voitaikina ei ihan terveellisemmästä päästä ole, mutta pitää tyttöjenkin välillä herkutella ;)
Ostin ison 10kpl boksin, joka maksoi n.3€. Viidestä isosta levystä tein pasteijoita ja toisista viidestä kinkku/tonnikala rullia.
Pasteijoihin kuuluvat levyt laitoin puoliksi, joten levyt olivat neliönmuotoisia. Sitten kaulin hieman litteämmäksi ja hieman enemmän korkeutta. Toiselle puolelle lihaa jonka olin maustanut.
Toinen pääty laitetaan lihan päälle
Haarukalla painellen suljetaan sivut ja keskelle tehdään muutama reikä. Itse laitoin lihaa mahd. paljon myös reunoille, jotta ei tulisi kuivia reinoja. Haarukkaa kannattaa välillä kostutella vedellä, niin taikina menee paremmin kiinni eikä aukea uunissa noustessaan.
Neljässä on tonnikalaa ja muissa jauhelihaa. Itse pidän tonnikalasta enemmän, varsinkin kylminä, nam<3
Pasteijat voidellaan kananmunalla ja muutamaan laitoin juustoa päälle.
Uuniin paistumaan, 15-20 minuuttia.
Sitten rullien vuoro, levyt pidetään isoina, jotta on helpompi sitten rullata :)
Kaulitaan isommaksi ja tämän jälkeen kannattaa nostaa taikina laudalta, sillä juuttuu helposti kiinni,
Mitä tahansa voi miltein täytteeksi laittaa, kuten erilaisia juustoja, maustelevitteitä, lihoja, pelkkiä kasviksia. Mä tein montaa erilaista, sillä samppa ei tykkää lämpimästä tomaatista tai tonnikalasta, enkä mä juustosta. Jätä toiseen päähän tyhjää tilaa ja sivele sitä hieman vedellä jotta kiinnittyy hyvin .
Aloita rullaaminen siltäpuolelta, jossa täytteet ovat.
Leikkaa 4-5 osaan.
Sivele päälle kananmunaa ja päälle voi lisätä halutessaan juustoa.
Rullista tulee valmiina paljon hienomman näköisiä, mutta en edes niistä muistanut kuvia ottaa :D
DONE!
20 kommenttia:
12/23/2010 1:11 ip. , Anonyymi kirjoitti...
pitääkin yllättää poikaystävä pasteijoilla joku kerta :) viimeks tein mungolifen täytettyjä uunipaprikoita :D ruokabloggaus rules!
12/23/2010 1:20 ip. , Anonyymi kirjoitti...
NAM (;
12/23/2010 1:42 ip. , Anonyymi kirjoitti...
hei tää oli hyvä idea! vois joulun alla vaikka tehdä ite tällaisia! :) oot ihana, lämmintä joulua sulle aino!
12/23/2010 1:45 ip. , Anonyymi kirjoitti...
mmmmmmm, kulinaristin unelma... Harmi kun meidän voitaikina on varattu joulutorttuihin.
12/23/2010 1:48 ip. , Roosa Blom kirjoitti...
oi nälkä tulee! muuten kun sähän teet kauheesti uusii kynsii nii ootko koskaa kokeillu marmorointia? Ite kokeilin mut en onnistunu :<
ainakin täs blogis on siitä lisää
http://youthinkitisfashion.blogspot.com/
=)
12/23/2010 2:22 ip. , Anonyymi kirjoitti...
nam !
12/23/2010 2:36 ip. , Anonyymi kirjoitti...
Herkullisen näkösiä.. hitsi et tuli nälkä!
No mut kuitenkin asiaan, sun blogi oli ensimmäisten joukosta jota aloin seuraamaan säännöllisesti.Nyt näitä blogeja on kertynyt haluisin tehä käyttäjä tilin blogloviniin, mutta en blogin kirjottamista vaan muiden blogien lukemista varten. Onko se mahdollista? ja maksaako se? ja onko jotain muuta mitä pitäis tietää siitä?
En edes vuosi sitten tiennyt blogien ihmemaailmasta:-D oon jäänny koukkuun!
Sulla on aivan mahtava blogi, yks lemppareista!:)
- tietämätön
12/23/2010 3:31 ip. , Hebi kirjoitti...
Tosi hyvän näkösiä! Jos vaikka välipäivinä kokituttais... :)
12/23/2010 3:51 ip. , Anonyymi kirjoitti...
[x] Kuivia reinoja
12/23/2010 4:23 ip. , Anonyymi kirjoitti...
Nomnom ihania!
meillä on tuolla juustokolmioita ja omenamarmeladikolmioita.
(kiviäkin kiinnosti tämä elintärkeä tieto)
12/23/2010 4:48 ip. , Beau kirjoitti...
mmm...näyttää ja kuulostavat tosi hyviltä. pitää joskus kokeilla! (:
12/23/2010 8:04 ip. , emppu kirjoitti...
HYVÄÄ JOULUA JA ONNELISTA UUTTA VUOTTA 2011 & hei toi sun uus kua tuolla ylhäällä on älyttömän ihana ja sopii tosi hyvin !! pidä se ja ihanat ruoka ohjeet , vois vaikka kokeilla (=
12/23/2010 8:57 ip. , Anonyymi kirjoitti...
EIJEIJEIJEIJEIII!! Sun uus banneri oli IHANA ja nyt menit vaihtamaan se toiseen(tosin on tuokin ihana), vaihda takasin se toinen pliiis :((( Teet tosi monesti noin, että vaihat banneria ja sit vaihat sen uusiks heti perään..
12/23/2010 8:57 ip. , Jonna kirjoitti...
namm tuli nälkä :D
mekin tehdään huomenna lihariisi pastejoita ;D
12/23/2010 10:06 ip. , ANNI kirjoitti...
Hei noi rullathan näyttää ja kuulostaa aika hyviltä..! Kiitti ideasta, lisää tälläsiä :D
12/23/2010 10:46 ip. , Anonyymi kirjoitti...
Jeeee laitoit ton kuvan banneriin! :)
T. edellisen postauksen anonyymi
12/23/2010 11:02 ip. , Anonyymi kirjoitti...
näyttää tosi hyville noi! aloin n. kk sitten seuraamaan blogiasi ja tykkään ihan hirveästi! ainoa mikä puuttuu on mittasi, sillä olisi helpompi samaistua kun tietäisi esim kuinka pitkä olet. itse olen aika lyhyt ja hieman muodokas tyttö, ja itseni on vaikea löytää vaatteita tai mitää ku mainoksissa kaikki on pitkii ja laihoja. kiitti vielä ihanasta blogista ja oikein lämminhenkistä joulua sinne<3
12/24/2010 12:08 ap. , Janita kirjoitti...
aww, mäki teen noita aika usei :-D
+ AIVAN IHANA TOI UUS BANNERI, oot tosi kaunis<3
12/24/2010 12:49 ap. , anna kirjoitti...
mm tuli nälkä, niin ihanan näköisiä ! oon tehny noita pateijoita lohitäytteellä ja ehdottomasti kokeilen kyl noita rullia ! (=
Sun blogi on muutes tosi hyvä ja rakastan sun tyyliäs.(: Oon ite vasta alotellu bloggaa, tsekkaa mun blogi täältä:
http://annhah.blogspot.com/
12/26/2010 11:19 ap. , Tuuli kirjoitti...
Ni tota tos korust ni sattuks se enemmän ku laittais korvakoru ja sattuuks se yhtään?<33
Lähetä kommentti
Lue ennen kuin kysyt:
Nimi: Aino, Uino on vain ala-asteelta jäänyt lempinimi :)
Ikä: 20
Opiskelen: Helpassa parturi-kampaajaksi.
Perustin blogin: 31.10.2008
Kamera jolla kuvailen ja otan videoita: Nikon D3100
Kaulakoru joka aina kaulassa: Kultaliikkeestä (19v synttärilahja)ei ole siis GUESS:in kaulakoru.
Pituus:n.167cm
Hiukset: Teippipidennykset ja hankittu kampaamotukusta.
Rustokoru: Itse tehty hopeaketjusta ja omista korviksista.
Millä muokkaan kuvat: Paint.net (netistä ladattava)
Millä teen gifit: PhotoScape (netistä ladattava)
KYSYTYIMMÄT POSTAUKSET
Miten teen Gif animaatiot: http://uinon.blogspot.com/2011/10/siniturkoosipaita.html
Miten teen kiharani: http://uinon.blogspot.com/2012/03/kiharat-kuvina_10.html
Huoneeni:
http://uinon.blogspot.com/2012/01/huonevideo-kissa.html
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu